Αφού τις προηγούµενες ηµέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ξεκαθάρισε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγµατοποιηθούν µε το ισχύον εκλογικό σύστηµα, καθώς το ΠΑΣΟΚ διεµήνυσε ότι δεν θα ψήφιζε τυχόν αλλαγές, όπως είχε αναγγελθεί, η Συγγρού είναι στην τελική ευθεία για την αναζήτηση υποψηφίων σε όλη τη χώρα.
Ηδη η αρµόδια επιτροπή για τις εκλογές, που λειτουργεί εδώ και καιρό, υπό τον γραµµατέα της Νέας ∆ηµοκρατίας, Ανδρέα Παπαµιµίκο, µε τη συµµετοχή του αναπληρωτή γραµµατέα, Κώστα Ζωντανού, του γραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής, ∆ηµήτρη Καλογερόπουλου, του Λευτέρη Ζαγορίτη, του Μένιου ∆ασκαλάκη, του γραµµατέα Πολιτικού Σχεδιασµού, Σπήλιου Λιβανού, του διευθυντή του κόµµατος, Κώστα Τσιµάρα, και του µέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργου Καραγιάννη, καθώς και µε την υψηλή εποπτεία του υπουργού Επικρατείας, ∆ηµήτρη Σταµάτη, είναι στο κλείσιµο των υποψηφιοτήτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» στο Μεσολόγγι, υποψήφιος θα είναι ο πολιτευτής Νίκος Καραπάνος, ενώ στη Ναύπακτο φαίνεται πως επανακάµπτει ο πρώην δήµαρχος και κουµπάρος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Θανάσης Παπαθανάσης.Στο Αγρίνιο, οι υποψήφιοι που «εξετάζονται» από τη Συγγρού είναι τέσσερις: ο πολιτευτής Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Κώστας Ρόκκος, ο δηµοτικός σύµβουλος Νίκος Καζαντζής, καθώς και ο πρόσφατα επανακάµψας πρώην βουλευτής ∆ηµήτρης Σταµάτης, που είχε διεκδικήσει τον δήµο στις τελευταίες εκλογές.