O πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.
Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που διενεργεί από την Τρίτη η ασφάλεια Αττικής, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων.
Ποιοι άλλοι εμπλέκονται στο κύκλωμα
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμου φέρονται να εμπλέκονται ιδιοκτήτες πρατηρίων, παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου, ακόμη και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων.
Πού πραγματοποίησε έρευνες η ΕΛ.ΑΣ
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει μέχρι τώρα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διατεθεί χιλιάδες τόνοι πετρελαίου.Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.
Πηγή: iefimerida.gr