Δυο Αλβανούς συνέλαβαν σήμερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Α.Δ. Ακαρνανίας σε μπλόκο που είχαν στήσει στην εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων στη θέση Σαμάρι.
Οι αστυνομικοί θέλησαν να ελέγχουν όχημα που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς το Αντίρριο όμως στο σήμα που έκαναν ο οδηγός πάτησε γκάζι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη που όμως δεν διήρκεσε πολύ. Λίγο πιο κάτω στον Άγιο Στέφανο οι τρεις επιβαίνοντες του οχήματος σταμάτησαν και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί. Δεν τα κατάφεραν όμως, τουλάχιστον οι δυο, καθώς ο τρίτος διαφεύγει της σύλληψης. Πρόκειται για δυο Αλβανούς ηλικίας 25 και 30 ετών, που διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν είχε κλαπεί σήμερα από την Ηγουμενίτσα. Αμφότεροι στερούνται εγγράφων διαμονής στη χώρα, ενώ για τον έναν εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για κλοπή.Η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και του τρίτου Αλβανού που επέβαινε στο κλεμένο όχημα συνεχίζεται.
Αναλυτικά το αστυνομικό δελτίο :
Συνελήφθησαν χθες (19-8-2014) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 30 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία, απείθεια και παράνομη διαμονή στη Χώρα.
Ειδικότερα χθες, το πρωί, στο 99ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, οι τρεις αλλοδαποί δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί, στο όχημα τους, με αποτέλεσμα να διαφύγουν αρχικά, εγκαταλείποντας πεζοί το αυτοκίνητο αλλά ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη και συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις δράστες.
Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν αφαίρεσαν το όχημα από 60χρονο ημεδαπό στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας λίγες ώρες πριν συλληφθούν.Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε ότι τους είχε επιβληθεί το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα, ενώ για τον 30χρονο εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για κλοπή. Το όχημα που κατασχέθηκε θα αποδοθεί στον παθόντα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και τρία κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ η έρευνα για εμπλοκή τους και σε άλλα αδικήματα συνεχίζεται.