Στους “σκληρούς” ο Θάνος

για αρχηγός του παπανδρεϊκού κόμματος…
Μπορεί να συντάχθηκε μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό αυθωρεί και παραχρήμα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, αλλά ακόμη ο Παπανδρέου δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει…

Στο «στρατόπεδο» Παπανδρέου υπάρχουν δύο γραμμές οι «σκληροί» και οι “ήπιοι”. Οι πρώτοι ζητούν από τον πρώην Πρωθυπουργό να δημιουργήσει νέο κόμμα οι δεύτεροι θεωρούν ότι έκανε λάθος ο πρώην Πρωθυπουργός στο χρόνο που δημοσιοποίησε την πρότασή του για Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας και εκτιμούν ότι η προσφορότερη λύση θα ήτανβ να συγκεντρωθούν οι υπογραφές που απαιτεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ για να αναγκάσουν τον Ευ. Βενιζέλο να συγκαλέσει έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης συγκαταλέγεται στους “σκληρούς” του παπανδρεϊκού στρατοπέδου. Η άποψη μάλιστα των παπανδρεϊκών περιλαμβάνει διάφορα σενάρια σε περίπτωση που ο ΓΑΠ δεν προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Μια εκδοχή είναι να μην είναι υποψήφιος βουλευτής, ούτε ο ΓΑΠ, ούτε κανείς εκ των «παπανδρεϊκών», πράγμα που θα σημάνει την απώλεια της βουλευτικής έδρας για νυν βουλευτές, όπως ο Θάνος Μωραΐτης ή ο Φίλιππος Σαχινίδης και έτσι αυτή παραμένει μια πολύ τομληρή πρόταση. Η δεύτερη όμως εκδοχή είναι με την στήριξη του ΓΑΠ να δημιουργηθεί νέο κόμμα με στέλεχος της νεότερης γενιάς.

Εκεί φαίνεται πως ο Θάνος Μωραΐτης διεκδικεί ρόλο… Μπορεί δηλαδή να ενδιαφέρεται για αρχηγός του παπανδρεϊκού κόμματος…