Μεταμεσονύκτιο θρίλερ με την έδρα του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑνατροπή στην εικόνα που είχαμε τις πρώτες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης προέκυψε μετά τα μεσάνυκτα. Η ΝΔ τελικά στην Αιτωλοακαρνανία τα πήγε κατάτι καλύτερα από το πανελλαδικό ποσοστό της και έτσι δεν κινδύνεψε να χάσει την δεύτερη έδρα.

Ωστόσο λίγο μετά τις 2 το πρωί το ΥΠΕΣ και η Singular Logic με ενσωμάτωση στο 80,53% ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές αποσπώντας την έδρα του ΚΚΕ. Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ επίσης εκλέγουν από μία έδρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΛίγο μετά τις 3 το πρωί σύμφωνα με το ΥΠΕΣ και τη Singular Logic με ενσωμάτωση στο 87,21% ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκλέγουξν από δυο βουλευτές, ενώ από μία έδρα Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Σε κάθε περίπτωση το να μην εκλέξει έδρα το ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία θα ήταν εκτός από μια μεγάλη έκπληξη και ιστορική στιγμή για τα τοπικά δρώμενα, αφού για να συναντήσει κανείς το ΚΚΕ χωρίς έδρα στην Αιτωλοακαρνανία θα πρέπει να ανατρέξει σχεδόν 20 χρόνια πριν, όταν στις βουλευτικές εκλογές του 1996 τα “τερτίπια” του εκλογικού νόμου έδωσαν έδρα στο ΔΗΚΚΙ του Δ. Τσοβόλα και όχι στο ΚΚΕ.