Are we all Greeks ???

Του Δημήτρη Παπαδάκη
Χιλιάδες Ευρωπαίοι, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έκαναν πορείες και συγκεντρώσεις υπέρ της Ελλάδας. Το κεντρικό σύνθημα αυτών των διαδηλώσεων ήταν το «We are all Greeks». Στο κενό ως είθισται δημοσιογραφικά Σαββατοκύριακο, το θέμα κυριάρχησε στα ΜΜΕ ακόμη και σε αυτά του διαδικτύου… Είμαστε ευγνώμονες σε όσους Ευρωπαίους διαδήλωσαν υπέρ της Ελλάδας αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Αργήσατε παλικάρια… Τώρα πλεόν ίσως και να είναι αργά… Σας ήθελα όταν αγοράζαμε τα όπλα των πολεμικών σας βιομηχανιών… Σας ήθελα όταν Έλληνες, Γερμανοί και Γάλλοι αλληλολαδώνταν για να κλείσουν τα μεγάλα deals των υποβρυχίων, των φρεγατών, της Siemens. Σας ήθελα όταν καταστρέψατε την αγροτική μας παραγωγή με τις ΚΑΠ (σε αυτό βέβαια σας βοηθήσαμε και εμείς). Σας ήθελα όταν οι πολυεθνικές σας κάναν ολιγοπώλιο στη πατρίδα μου και με ανάγκαζαν να αγοράζω το ελληνικό προϊόν ακριβότερα στη χώρα μου από όσο το αγοράζατε εσείς ως εισαγόμενο στη δική σας πατρίδα. Τότε σας ήθελα! Τότε όμως μασουλάγατε και εσείς…

Και για να μην τρελαθούμε εντελώς, πόσοι όψιμοι Μπάϊρον διαδήλωσαν στην Ευρώπη; Να ήταν το 1% της κάθε πόλης;;; Στο Παρίσι δεν ήταν ούτε το 0,5% !

Αν δεν είναι είναι αργά για την πανευρωπαϊκή αντίσταση των λαών απέναντι στις τράπεζες, τότε είναι εκπληκτικό πως αυτή η Ελλάδα ab urbe condita (που λέγαν και οι Λατίνοι) καταφέρνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βρίσκεται πάντοτε στη πρώτη γραμμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το έκανε στην αρχαιότητα βάζοντας τα θεμέλια του πολιτισμού, με τη δημοκρατία, τις τέχνες και τις επιστήμες. Το έκανε με το Μεγαλέξανδρο, με το Βυζάντιο, το ’21 με τις επαναστάσεις στη Βαλκανική, το έκανε στον Β Παγκόσμιο με τους Ναζί… Ίσως να το κάνει και τώρα Γ Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο.

Είμαστε όλοι βέβαιοι πως έστω αυτοί οι λίγοι ευρωπαίοι που διαδήλωσαν υπερ της Ελλάδας, δεν βγήκαν στο δρόμο μόνο και μόνο για μην γίνουν και οι ίδιοι Ελλάδα… Δεν βγήκαν μόνο για να προστατεύσουν τους δικούς τους μισθούς. Βγήκαν και για κάτι άλλο… Ε, αυτό το κάτι άλλο που συμβολίζει η Ελλάδα (δεν το ονοματίζω καν εδώ, γιατί είναι μεγάλη κουβέντα) αυτό πρέπει και εμείς να δούμε… Για να “γίνουμε” Έλληνες! Τότε θα γίνει και η επανάσταση… Όταν υπάρχουν Έλληνες για υπερασπιστούν ό,τι συμβολίζει η Ελλάδα. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα αυτής της χώρας-ιδέας, να υπάρχει χωρίς το λαό της. Λοιπόν: Are we Greeks???