Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας στο Μεσολόγγι… Σε μια ανελεύθερη χώρα ;

Έχει δίκιο ο βουλευτής του νομού Ανδρέας Μακρυπίδης που κατέθεσε ερώτηση στη βουλή και ζητά να λειτουργήσει επιτέλους η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας στο Μεσολόγγι, που ιδρύθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το έτος 2003, όμως δεν λειτούργησε ουσιαστικά ποτέ, αφού το Υπουργείο Πολιτισμού δεν άσκησε την επιβαλλόμενη από το Νόμο 3113/2003 εποπτεία…

Όμως το γεγονός ότι η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας στο Μεσολόγγι δεν λειτούργησε ποτέ συνάδει απόλυτα με την κατάσταση της χώρας!!! Πως είναι δυνατόν μια ανελεύθέρη χώρα να έχει Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας.Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι φωνές στα διεθνή φόρα που ονομάζουν την Ελλάδα προτεκτοράτο και αποικία της Γερμανίας. Και μάλοον έχουν δίκιο, αφού η χώρα μας με τα μνημόνια που υπέγραψε της απαγορεύεται να δανειστεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, όπως για παράδειγμα η Κύπρος μέλος και αυτή της ΕΕ και της Ευρωζώνης που όμως δανείζεται με ευνοϊκούς όρους από τη Ρωσία. Το γεογονός ότι η δικαστική εξουσία δεν ασκεί το έργο της ανεξάρτητα και ελεύθερα από την πολιτική εξουσία δεν είναι δείγμα ανελευθερίας; Και μια σειρά από παρόμοια παραδείγματα θα μπορούσε να φέρει κανείς για να αποδείξει το ανελεύθερο της χώρας μας.

Ας ξαναγίνουμε ελεύθεροι -αν υπήρξαμε ποτέ- ως κράτος και μετά φτιάχουμε και την Ακαδημία της Ελευθερίας και καλούμε τους ξένους να τους δείξουμε τον πολιτισμό μας και την ελευθερία μας. Παρεμπιπτόντως η δημιουργία μιας τέτοιας Ακαδημίας σκοπό έχει περισσότερο να προσελκύσει τουρισμό, παρά να προωθήσει την ελευθερία σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί, δεν χρειάζεται ακόμη να τρώμε από τα επιτεύγματα των προγόνων, τα κόκκαλα των Εξοδιτών και του Μάρκου Μπότσαρη, ας φτιάξουμε και κάτι δικό μας… Και ας ξεκινήσουμε από την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας!

ΔΠ