“Ελλείψεις σε προσωπικό και τέλος στο 4ο όροφο φέρνει ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου” [HDvideo]

Η μετεγκατάσταση στο Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας και του αιτωλοακαρνάνα αναπληρωτή υπουργού Μ. Σαλμά έχει δρομολογηθεί, όμως οι εργαζόμενοι αντιδρούν κάνοντας λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Σε σύσκεψη που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου αναλύθηκαν από τους εργαζομένους όλα τα προβλήματα, τα οποία πηγάζουν σύμφωνα με τους ίδιους από τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου που εγκρίθηκε στις 31/12/2012.

Το αρχικό οργανόγραμμα -σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων Κώστα Παπαθανασίου- προέβλέπε 317 κλίνες κάτι που θα σήμαινε 1050 άτομα περίπου προσωπικό σύμφωνα διεθνή στάνταρτς, ο νέος όμως οργανισμός προβλέπει 230 κρεβάτια στο νοσοκομείο Αγρινίου και 30 του Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ Αγρινίου και Αμφιλοχίας. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι πλέον από το αρχικό οργανόγραμμα λείπουν η νεφρολογική, πνευμονολογική, παιδοχειρουργική, νευρολογική, κυταρρολογική κλινική, η μονάδα εμφραγμάτων και μονάδων πρόωρων. Ακόμη οι εργαζόμενοι τονίζουν τον κίνδυνο από τη στιγμή που το νέο οργανόγραμμα έχει 86 προσωποπαγείς θέσεις από τις 206 του νοσηλευτικού προσωπικού, σε λίγα (3-4) χρόνια το νοσοκομείο να βρεθεί με 130 άτομα προσωπικό καθώς οι θέσεις θα χαθούν μιας και αφορούν προσωπικό με 25 και 32 χρόνια υπηρεσίας. “Μόνο το 2011 και 2012 συνταξιοδοτήθηκαν συνολικά 75 άτομα” πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Νίκος Λιάτσος. Ακόμη στο ήδη υπάρχον νοσοκομείο παρά τις δηλώσεις του κ. Σαλμά για επάρκεια στο ιατρικό προσωπικό οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως από τους 103 γιατρούς που προβλέπονται υπάρχουν μόνο 86. “Αυτοί οι 17 γιατροί που λείπουν θα έπρεπε να αναπτύξουν το αξονικό και μαγνητικό τομογράφο στο νέο νοσοκομείο” ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου.

Παρελθόν ο 4ος όροφος
“Πλέον για τον 4ο όροφο δεν γίνεται λόγος” τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Νίκος Λιάτσος δείχνοντας την δυσφορία του για κάτι που είχε υποσχεθεί και τελικά δεν θα γίνει. Aπό τη πλευρά του αντιπρόεδρος του σωματείου κ. Παπαθανασίου εξήγησε ότι ο 4ος όροφος του νοσοκομείου δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ γιατί δεν δίνεται έγκριση σκοπιμότητας από τη στιγμή που ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει μόνο 230 κρεβάτια. Μάλιστα πρόσθεσε πως αυτή είναι εξέλιξη “μπορεί να είναι δάχτυλος για να πάνε αλλού τα χρήματα του ΕΣΠΑ”…

Απάντηση σε Σαλμά
Τέλος οι εργαζόμενοι απαντώντας στις αναφορές του κ. Σαλμά τόνισαν ότι δεν είναι μεμψίμοιροι αλλά παλεύουν για να ολοκληρωθεί όπως πρέπει ένα όραμα δεκαετιών της περιοχής. “Σκοπός μας είναι η μεταφορά στο νέο νοσκομείο γι΄ αυτό σήμερα συγκαλέσαμε αυτή τη σύσκεψη για να αναδείξουμε τα προβλήματα στη ενδεχόμενη μεταφορά. Ο νέος οργανισμός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας του νέου νοσοκομείου. Αν θέλουμε να μιλάμε για αναβαθμισμένο νοσοκομείο πρέπει να υπάρχει επάρκεια από προσωπικό” σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Νίκος Λιάτσος.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι