Έπεσε η αυλαία για το οικοθέατρο [video]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον “Πράσινο+Μπλε” σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2013 υλοποιήθηκαν οι τελευταίες θεατρικές παραστάσεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου με τα έργα « Μια Κυριακή στο Δάσος » του Θοδωρή Παπαϊωάννου, απο τη Γ’ τάξη και « Το βρωμοχώρι » της Σοφίας Ζαραμπούκα, απο την ΣΤ’ τάξη. Οι μικροί μαθητές έστειλαν αυτή την φορά μηνύματα για την σημασία του δάσους στην ζωή μας, καθώς και την μολυνση του περιβάλλοντος στην καθημερινοτητά μας.Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί θεατές κάθε ηλικίας και όχι μόνο,χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

* Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου κα Πράππα Ζωή της Γ’ τάξης και κα Ζησιμοπόύλου Αλεξάνδρα της ΣΤ’ τάξης , για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να περάσουν μηνύματα για το περιβάλλον στους μικρούς μαθητές και τους θεατές, μέσα απο τις θεατρικές παραστάσεις.

Τις παραστάσεις του “ΟΙΚΟθέατρου” παρακολούθησαν πάνω απο 1.000 γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά ενώ συμμετείχαν πάνω απο 150 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Ναυπάκτου. Παρευρέθηκαν : εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου,Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ναυπακτίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, καθώς και εκπρόσωπος της Δνσης Α’βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλ/νίας και σχολικός σύμβουλος της Περιφέρειας Δ.Ελλάδας, μια και οι θεατρικές παραστάσεις υλοποιήθηκαν με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.Παρόντες και οι συγγραφείς κα Τζέμη Τασάκου και κος Βαγγέλης Ηλιόπουλος, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν,για τις όμορφες και με πολλά μηνύματα θεατρικές παραστάσεις, που μας προσέφεραν.

Δείτε μικρό μέρος των παραστάσεων