Αντιδράσεις στην ανάπλαση του Πάρκου με επέμβαση Εισαγγελέα και δασαρχείου [pics]

παρκοΣυνεχίστηκαν και σήμερα οι αντιδράσεις στην ανάπλαση του Πάρκου, με τους πολίτες να εμποδίζουν την συνέχιση των εργασιών να έρχονται σε ένταση με την αστυνομία και να προκαλούν την επέμβαση του Εισαγγελέα Αγρινίου και του δασαρχείου.

Το ιδιότυπο “κυνηγητό” μεταξύ των κατοίκων που αντιδρούν στην ανάπλαση και τους εργάτες του εργοταξίου συνεχίστηκε και σήμερα στο πάρκο Αγρινίου, υπό το βλέμμα ισχυρότατης παρουσίας της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Γύρω στις 10 το πρωί όταν οι μπουλντόζες επιχείρησαν να γκρεμίσουν τα παρτέρια που βρίκονται μερικά μέτρα πίσω από τις προτομές της οικογένειας Παπαστράτου οι κάτοικοι αντέδρασαν και ήρθαν σε έντονο διαπληκτισμό με την αστυνομία, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο. Αποτέλεσμα, οι εργασίες να διακοπούν και να μεταφερθούν σε άλλο σημείο.

πάρκοΣυγκεκριμένα ένα φορτηγό φορτωμένο με χώμα επιχείρησε να κρύψει τις ρίζες που είχαν αποκαλυφθεί από το χώμα, όταν νωρίτερα τα μηχανήματα εκρίζωσαν μικρούς θάμνους που βρίσκονται κάτω από τα δένδρα που οριοθετούν το χώρο ανάμεσα στο αναψυκτήριο και την παιδική χαρά. Οι πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο θεωρώντας ότι με την εκρίζωση των θάμνων υπέστη βλάβη και το ριζικό σύστημα των δένδρων, ζήτησαν να επέμβει το δασαρχείο, που ειρήσθω εν παρόδω σύμφωνα με τους κατοίκους είναι απών από το πάρκο όλες αυτές τις μέρες που εκτελούνται οι εργασίες στο πάρκο, ζήτησαν όμως ακόμη και την παρέμβαση του Εισαγγελέα και της αστυνομίας, αφού κατά τη γνώμη τους στο σημείο είχε τελεστεί αυτόφωρο αδίκημα. Ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του Εισαγγελέα Αγρίνιου ανάμεσα στη νομική εκπρόσωπο, Ερασμία Γαλαζούλα, των 23 προσφευγόντων στο ΣτΕ, τη δασάρχη Αγρινίου και τον ίδιο τον Εισαγγελέα. Στη συνέχεια στο πάρκο ήρθε ο Εισαγγελέας αλλά και οι υπάλληλοι του Δασαρχείου, ώστε να πραγματοποιήσουν αυτοψία και να υποβάλλουν την έκθεσή τους στον Εισαγγελέα, αποφαινόμενοι αν οι εργασίες που έγιναν έχουν επιπτώσεις στο ριζικό σύστημα των δένδρων ή όχι. Σημειωτέον ότι ο Εισαγγελέας Αγρινίου, από την στιγμή που ΣτΕ έδωσε πράσινο φως να ξεκινήσουν οι εργασίες, δεν έχει αρμοδιότητα να ζητήσει να ξεκινήσουν ή να σταματήσουν οι εργασίες, μπορεί όμως μετά από καταγγελίες και τις γνωμοδοτήσεις αρμοδίων υπηρεσιών (όπως το δασαρχείο) να διαπιστώσει τυχόν τέλεση αδικημάτων.

πάρκοΑξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι σήμερα στο χώρο του πάρκου βρέθηκε και κλιμάκιο της αρχαιολογικής υπηρεσίας που πραγματοποίησε εργασίες μικρής κλίμακας στο χώρο του πάρκου παραπλεύρως της οδού Ξενοπούλου. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση δημιουργούνται απορίες για το πως ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης χωρίς να έχει προηγηθεί η όποια έρευνα – αυτοψία κρίνει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι πρέπει να κάνει σε όλη την έκταση του πάρκου.

Τέλος από την πλευρά του δήμου Αγρινίου δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση για τα όσα συμβαίνουν στο πάρκο τις τελευταίες ημέρες, πέρα από κάποιες ανυπόγραφες ανακοινώσεις των αρμοδιών υπηρεσιών. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι στο δήμο Αγρινίου θεωρούν ότι από τη στιγμή που υπάρχει το πράσινο φως από το ΣτΕ για την έναρξη των εργασιών η όποια αντίδραση – παρεμπόδιση των εργασιών είναι “παράνομη”, υπό πρίσμα αυτό στο δήμο θα έβλεπαν με καλό μάτι μια δυναμικότερη επέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί…

ρεπορτάζ: Δ.Π
Θυμηθείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την ανάπλαση του Πάρκου
Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου απαντά στα περί ψευδούς αποτύπωσης των δένδρων
Παρέμβαση από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την ανάπλαση του Πάρκου
Να κάνει διάλογο με τους πολίτες ο δήμος για το Πάρκο ζητά ο Γ. Βαρεμένος
Νέα συγκέντρωση ενάντια στην ανάπλαση του πάρκου – Νέα προσφυγή και αντιδράσεις
Για ψευδή αποτύπωση των δένδρων σε τμήμα του πάρκου μιλούν οι προσφεύγοντες
Υπό το βλέμμα της αστυνομίας και όσων αντιδρούν συνεχίζονται οι εργασίες στο πάρκο
«Το σύστημα διαπλοκής και παραγωγής τοπικής εξουσίας επιχειρεί τη διάσωσή του» λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Για του λόγου το αληθές
«Διακριτική» παρουσία [pics]
Η μισή αλήθεια για την ανάπλαση του Πάρκου
Το λένε AutoCAD και το ξέρει όλη η υφήλιος πλην του δήμου Αγρινίου
Ποιος και τι εκπροσωπεί…

Δείτε πολλές φωτογραφίες από όσα συνέβησαν σήμερα στο Πάρκο (κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση)