Η Κανέλλη καταγγέλλει ΜΚΟ στη Βόνιτσα και τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ

Χείμαρρος ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ με αφορμή το σκάνδαλο για τις ΜΚΟ, το χορό των εκατομμυρίων που έχουν δαπανηθεί για αυτές, αλλά και τον σκοτεινό τους ρόλο σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτό όμως που αποκάλυψε η Λιάνα Κανέλλη ξεπερνάει κάθε όριο και προκαλεί οργή. Σύμφωνα με όσα είπε δαπανήθηκαν περί τα 38,5 εκατομμύρια σε 707 ΜΚΟ για να κάνουν… τι φαντάζεστε; 38,5 εκατομμύρια ευρώ για να βρουν δουλειά σε 1.800 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι κοστολόγησαν πως για να βρει δουλειά ένας άνθρωπος χρειάζονται περί τις 21.000 ευρώ. Από όλα αυτά τα χρήματα οι ΜΚΟ ενεργούσαν κυριολεκτικά ως ατζέντηδες λαμβάνοντας το 5%. Το φαινόμενο αυτό παρατηρούνταν κυρίως στους δήμους και αυτό δείχνει, σύμφωνα με την Λιάνα Κανέλλη, άλλον έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε κανείς να εξαγοράσει ψήφους.

Ως παράδειγμα η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ως παράδειγμα τη ΜΚΟ «Γέφυρες του Κόσμου» στη Βόνιτσα, πρόεδρος της οποίας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Λιάπης. Και βέβαια η αναφορά αυτή της Λιάνας Κανέλλη ήδη συζητείται ευρέως στη Βόνιτσα…

βίντεο από newsit.gr