Στην Αυτοδιοίκηση παραπέμπει το Υπουργείο Υγείας για το παλιό κτίριο του νοσοκομείου Αγρινίου

Μια ανακοίνωση με άγνωστη σκοπιμότητα εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για την υπόθεση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου. Διαβεβαιώνει πως “ο αξονικός τομογράφος φυλάσσεται και συντηρείται όπως ακριβώς προβλέπεται” και πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ωστόσο για την επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου σημειώνει ότι αυτή “σχετίζεται με τις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία και θα το χρησιμοποιήσει”.

Αναλυτικά :
Κατόπιν επικοινωνίας του εκπρόσωπου Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Φώτη Ιγνατίου, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου μετά από σχετικά δημοσιεύματα, πρέπει να γίνει γνωστό ότι η μεταφορά του νοσοκομείου σε νέο κτήριο πραγματοποιήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο. Στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου παραμένει ένας αξονικός τομογράφος ο οποίος αναμένεται, το αμέσως προσεχές διάστημα, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η διοίκηση του Νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι ο αξονικός τομογράφος φυλάσσεται και συντηρείται όπως ακριβώς προβλέπεται.

Η αιτία της καθυστέρησης της μεταφοράς του αξονικού οφείλεται σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους και αναμένεται να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα. Σε ό,τι αφορά, τέλος, την χρήση του κτηρίου σχετίζεται με τις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία και θα το χρησιμοποιήσει.