Απέκλεισαν την Εθνική Οδό για την αναδιαρρύθμιση [pics]

φωτό από την κινητοποίηση στην Εθνική Οδό στις αρχές του φθινοπώρου

Για περίπου μισή ώρα απέκλεισαν την εθνική οδό έξω από το Αγρίνιο στον κόμβο της Ερμίτσας οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός πως το έργο της αναδιαρρύθμισης δεν έχει ολοκληρωθεί και η κατασταση που έχει διαμορφωθεί πλήττει τις επιχειρήσεις.

εθνική οδός αναδιαρρύθμισηΣτην κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου 100 άτομα και εξέφρασαν τα παράπονά τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το έργο που… ποτέ δεν τελειώνει. Εκτός από την καθυστέρηση στο έργο, οι επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για τον τρόπο κατασκευή του καθώς θεωρούν ότι τα στηθαία που έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν του δρόμου αποκλείουν τις επιχειρήσεις τους. Διαμαρτύονται δηλαδή για τις εισόδους – εξόδους στους παραδρόμους της εθνικής οδού καθώς θεωρούν πως είναι λίγες και αποτρέπουν την κίνηση προς τα καταστήματά τους, με δεδομένο ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ελλειπής σήμανση και αναπόφευκτα κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Μάλιστα οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν αποστείλει και εξώδικο ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ, με το οποίο μιλούν για εμπόδια στην προσέγγιση οχημάτων μεγάλου όγκου, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η διαδικασία ανεφοδιασμού των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα έθεσε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στην τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδη όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία και αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου, όταν γίνει η συνάντηση των δύο για όλα τα έργα του Υπουργείου στην περιοχή του Αγρινίου.