“Είμαστε προστάτες του Αγρινίου, αλλά δώστε μας λεφτά…” [HDvideo]

Δίνεται λύση στο θέμα της σίτισης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών :
“Δεν υπάρχει υπονόμευση, οι φοιτητές δεν είναι μόνοι τους, κάποιος τους λέει να τα λένε αυτά”
“Είναι τρία τμήματα εδώ από τα 24 και παίρνουν το ένα έκτο του προϋπολογισμού.Πως να τα βγάλουμε πέρα; Ζητάμε οικονομική ενίσχυση!”

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο αντιπρύτανης Γ. Αγγελόπουλος. Οι πρυτανικές αρχές θα έχουν κοινές συσκέψεις με τους καθηγητές των πανεπιστημιακών τμημάτων που έδρευουν στο Αγρίνιο, με αντίκειμενο των συζητήσεων όλα τα θέματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα στο Αγρίνιο, μεταξύ των οποίων προεξάρχουσα θέση έχει το ζήτημα της σίτισης των φοιτητών.

“Το θέμα της σίτισης των φοιτητών μας απασχολεί από την πρώτη στιγμή” σχολίασε η πρύτανης του Πανεπιστημίου κα Κυριαζοπούλου. Μετά τις επαφές των πρυτανικών αρχών με το δήμο Αγρινίου βρέθηκε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας του χώρου της εστίασης για τη σίτιση των φοιτητών. “Θα κάνουμε ανάθεση και στην συνέχεια θα βγάλουμε διαγωνισμό, στον οποίο μπορεί να συμμετέχει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας” ανέφερε η πρύτανης. Σχετικά με τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και τα θέματα που άπτονται των οικονομικών, αλλά και την περιρέουσα ατμόσφαιρα που συνδέει το οικονομικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου με ενδεχόμενο “λουκέτο” στα τμήματα του Αγρινίου ή μεταφορά τους στην Πάτρα, η κα Κυριαζοπούλου είπε : “Έγινε το “Αθηνά” και το υπουργείο μας έδωσε το πανεπιστήμιο εδώ, χωρίς να ρωτήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να είναι, όπως ήταν. Όταν δίνεις όμως ένα πανεπιστήμιο με τρία τμήματα σε ένα άλλο, κοιτάς και τον προϋπολογισμό του, αν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Το 2010 είχαμε προϋπολογιμσό 15 εκατ. ευρώ και τώρα έχουμε 6.100.000 ευρώ και από αυτά τα 700.000 ευρώ είναι για το Αγρίνιο. Πως να τα βγάλουμε πέρα; Ζητάμε οικονομική ενίσχυση! Εμείς δεν ζητάμε να κλείσουν τα τμήματα. Είμαστε προστάτες του Αγρινίου, αλλά δώστε μας λεφτά όμως για να τα προστατέψουμε… Είναι τρία τμήματα εδώ από τα 24 και παίρνουν το ένα έκτο του προϋπολογισμού”. Η πρύτανης σχολίασε ακόμη και την πρόσφατη ανακοίνωση των συλλόγων των φοιτήτων λέγοντας χαρακτηριστικά : “Λυπάμαι για αυτό που θα πω, αλλά οι φοιτητές δεν είναι μόνοι τους, κάποιος τους λέει να τα λένε αυτά, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει υπονόμευση, θα γίνει για τα τμήματα του Αγρινίου ό,τι θέλει η πόλη, ό,τι αποφασίσουν τα τμήματα. Θα μείνουν εδώ αρκεί να μας δώσουν λεφτά, να σας συντηρούμε”.

“Η λύση να δοθεί πάλι σε ιδιώτη η λέσχη μας φέρνει πάλι στο σημείο μηδέν, εκεί που βρισκόμασταν πριν ένα μήνα, να υπάρχει ένας ιδιώτης που να έχει μικρή χρηματοδότηση και να μην να προσφέρει καλή ποιότητα φαγητού. Μιλάμε για ένα ημίμετρο. Τη λύση μπορούν να δώσουν οι τοπικοί φορείς μέσα από τη διαμόρφωση κάποιου χώρου που μπορούσε να στηρίξει και τη λειτουργία της λέσχης και τη φοιτητική εστία και να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο. Όταν μιλάμε για διαχείριση της μιζέριας, δεν μπορούμε να μιλάμε και για ανάπτυξη των τμημάτων” σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών ΔΕΑΠΤ Λ. Γίτσας.

Καζαντζής ΑγγελόπουλοςΑπό το δήμο Αγρινίου στη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής (λόγω απουσίας του δημάρχου) ο οποίος εξέφρασε τη σταθερή βούληση του δήμου για συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Αγρινίου και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την περαιτέρω αναβάθμισή τους.