Απάντηση στις αιτιάσεις για την τεχνική υποστήριξη του δήμου Θέρμου από το δήμο Αγρινίου

Την τεχνική υποστήριξη του δήμου Αγρινίου ζήτησε ο δήμος Θέρμου και έλαβε σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. H αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τη στάση του δήμου Θέρμου μιλώντας μεταξύ άλλων μεθοδεύσεις από την πλευρά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουίου Κ. Μαραγιάννη, ώστε να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα. Στην απάντηση του πρόεδρου του δημοτικού συμβούλιου Θέρμου Κ. Μαραγιάννη γίνεται λόγος «κροκοδείλια δάκρυα» από την πλευρά της αντιπολίτευσης και πως ο Θ. Κασόλας επεδίωκε να μην ληφθεί καμιά απόφαση και να μην εγκριθεί η Σύμβαση Τεχνικής Υποστήριξης του δήμου.

Αναλυτικά :
Ο διαδικτυακά αντιπολιτευόμενος κύριος Θ. Κασόλας
Μετά από κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θέρμου κ. Θεόδωρος Κασόλας αναρτά στο διαδίκτυο μια ανακοίνωση, με την οποία υποτίθεται ότι θα κάνει ενημέρωση των δημοτών για τα ζητήματα του Δήμου και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. Σ’ αυτή, λοιπόν, την ανακοίνωση παρουσιάζονται όλα τα διαδραματιζόμενα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η καλή εικόνα και παρουσία του αρχηγού της αντιπολίτευσης, που κάνει τα πάντα για το καλό του Δήμου, έχει προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα.ΜαραγιάννηςΒέβαια, την αίσθηση αυτή την έχουμε και εμείς ως δημοτικοί Σύμβουλοι, αφού ο κ. Θ. Κασόλας είναι άριστος στις θεωρητικολογίες και τις μακρόσυρτες τοποθετήσεις επί παντός επιστητού, με ανάσυρση κάθε δημοσίευσης από το διαδίκτυο και παρουσίασή της στο δημοτικό συμβούλιο, από δράσεις άλλων Δήμων, συνήθως μεγάλων, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετική δυναμική, και περιμένουμε με αγωνία στις επόμενες συνεδριάσεις να μας πει τι δεν κάναμε εμείς που άλλοι Δήμοι, όπως για παράδειγμα ο Δήμος της νέας Υόρκης και του Λονδίνου, έχουν κάνει.
Μιλώντας, λοιπόν, ακατάπαυστα και με επανάληψη των ίδιων πραγμάτων, καταχράται τη διάθεση του Προεδρείου να υπάρχει μια ανοχή στον καθορισμένο από τον κανονισμό χρόνο για να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και χωρίς να σέβεται τη διαδικασία έχει οδηγήσει του Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων οργή και στην αγανάκτηση, αφού μάταια περιμένουν μέχρι τα μεσάνυκτα, για να έρθει και η δική τους σειρά και να συζητηθούν οι δικές τους προτάσεις και αποφάσεις. Παράλληλα, οι πολίτες, που δειλά – δειλά άρχισαν να έρχονται και να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν ήδη εξαφανιστεί, καθώς δεν αντέχουν την κωλυσιεργία και την ακατάπαυστο βερμπαλισμό του κ. Θόδωρου Κασόλα.
Η τελευταία, όμως, ανακοίνωση, για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18 Απριλίου 2016, ξεπερνάει κάθε όριο παραπληροφόρησης και ανευθυνότητας και φτάνει μάλιστα στο σημείο να καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για αντιδημοκρατικότητα, αυταρχισμό και πραξικοπήματα. Βέβαια, έχει κατά ένα μέρος δίκαιο ο κ. Θ. Κασόλας, γιατί, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 30 συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, του επέτρεψα να παραβιάζει τον κανονισμό και να μιλάει ακατάπαυστα επί παντός επιστητού, κουράζοντας το σώμα και μπλοκάροντας τη λήψη των αποφάσεων για τις Τοπικές Κοινότητες, οδηγώντας συχνά στην αναβολή πολλών θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω του προχωρημένου της ώρας.
Στην προαναφερόμενη έκτακτη συνεδρίαση, λοιπόν, ήρθε για συζήτηση το θέμα της σύναψης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θέρμου και του Δήμου Αγρινίου για την άσκηση και υποστήριξη αρμοδιοτήτων της τεχνικής υπηρεσίας, αφού, εκτός των άλλων που επιβάλλουν αυτή την επιλογή και αναφέρθηκαν αναλυτικά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αγρινίου, σύμφωνα με την με αριθμ. πρωτ. 131318/20998/29-10-2010 απόφαση του Γενικού γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει προσδιοριστεί ως εγγύτερος Δήμος, για την παροχή υποστήριξης σε κάθε είδους υπηρεσίες του Δήμου μας, οι οποίες δεν είναι δυνατό να ασκηθούν αυτοτελώς από τον Δήμο Θέρμου, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών υπηρεσιών, λόγω του ότι ως μικρός Δήμος Θέρμου δεν διαθέτει αντίστοιχες υπηρεσίες. Άραγε, γιατί αποκρύπτει αυτή την απόφαση ο κ. Θ. Κασόλας;
Ενώ, λοιπόν, είναι επείγουσα η ανάγκη για τη στήριξη του Δήμου από την Τεχνική Υπηρεσία ενός μεγάλου και οργανωμένου Δήμου, όπως είναι ο Δήμος Αγρινίου, ακόμη και στην περίπτωση που θα συγκροτήσει ο Δήμος Θέρμου Τεχνική Υπηρεσία, γιατί δεν ψήφισε τη διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και ήθελε να κάνει τροποποιήσεις – προφάσεις «εν αμαρτίαις», για να μην προχωρήσει η σύμβαση και να μην έχει ο Δήμος τεχνική κάλυψη για τα έργα, όταν ο Δήμος Αγρινίου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου αποδέχθηκε τη συνεργασία;
Δεν γνωρίζει ο κ. Θ. Κασόλας ότι οι διαδημοτικές συνεργασίες χρειάζονται την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 11 ψήφους στο 21/μελές Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου, για να προχωρήσουν; Ίσως και γι’ αυτό κατέβασε άλλη πρόταση για τροποποίηση της σύμβασης, για να μην εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί, ακόμη και στην περίπτωση που έβαζα τη δική του πρόταση, με τις τροποποιήσεις, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ψήφιση, για την οποία με κατηγορεί, δήθεν, για πραξικόπημα, πόσες ψήφους θα συγκέντρωνε; Πολύ κάτω από τις 11 που απαιτούνταν. Άρα, δεν θα λαμβάνονταν καμιά απόφαση και δεν θα εγκρίνονταν η Σύμβαση, πράγμα που μάλλον επεδίωκε, από την αρχή ο κ. Θ. Κασόλας.
Συνεπώς, να μην χύνει «κροκοδείλια δάκρυα» για τη μη κάλυψη του Δήμου στο θέμα των τεχνικών υπηρεσιών, γιατί είναι ο κύριος υπεύθυνος, που με τερτίπια και δικαιολογίες, μέσω των επιδιωκόμενων τροποποιήσεων στη σύμβαση, δεν πάρθηκε απόφαση για την υπογραφή της διαδημοτικής συνεργασίας για την υποστήριξη αρμοδιοτήτων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας από το Δήμο Αγρινίου.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Οι δημότες του Δήμου Θέρμου βλέπουν καθημερινά ποιοι ενδιαφέρονται, πραγματικά, για τη λύση των προβλημάτων του Δήμου και ποιοι θεωρητικολογούν και γενικολογούν διαδικτυακά, νομίζοντας ότι τα προβλήματα του Δήμου είναι παιχνίδι εντυπώσεων και ένα γενικότερο επικοινωνιακό παιχνίδι.