Μόνο έξι θέσεις καλύφθηκαν για τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Αιτωλοακαρνανίας

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης κενών θέσεων γιατρών σε Κέντρα Υγείας, δομές Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και περιφερειακά ιατρεία. Μάλιστα στην συγκεκριμένη προκήρυξη περιλαμβάνοντων πλειάδα θέσεων σε συγκεκριμένα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, που έχουν χαρακτηριστεί ως άγονα, για τις οποίες θα καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ, ως οικονομικό κίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς γιατρών.

Στην Αιτωλοακαρνανία προκηρύχθηκαν 21 θέσεις γιατρών για περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν χαρακτηριστεί ως άγονες… Ωστόσο μόνο έξι θέσεις κατέστη δυνατό να καλυφθούν… αφού φαίνεται ότι για πολλούς γιατρούς δεν αρκεί το επίδομα των 400 ευρώ σε μια άγονη θέση. Συγκεκριμένα καλύφθηκαν οι θέσεις στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, στα Περιφερειακά Ιατρεία Αρχοντοχωρίου, Μοναστηρακίου Βόνιτσας, Παλαίρου, Κομπωτής Κατούνας και στο Κέντρο Υγείας Μύτικα.

Είναι εμφανές ότι το ενδιαφέρον σημαντικής μερίδας των γιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ παραμένει αρκετά μειωμένο, ενώ η μετανάστευση προς χώρες του εξωτερικού συνεχίζεται… Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως τις 24 Οκτωβρίου 2016 είχαν εκδοθεί από τον Σύλλογο για γιατρούς-μέλη του 1.018 πιστοποιητικά για το εξωτερικό…