5+1 κόλπα για να νικήστε την κρίση πανικού με διαφορά

Το ανεξέλεγκτο άγχος, τα χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, μία πίεση της στιγμής είναι λίγες από τις καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν ένα επεισόδιο κρίσης πανικού. Οι ψυχολόγοι είναι οι ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν το άτομο να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Πριν χτυπήσετε την πόρτα στον ιατρό ψυχικής υγείας, υιοθετήστε τις παρακάτω πρακτικές. Θα σας βοηθήσουν πολύ:
Αναπνοές
Εκείνη τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να πάρετε αργή ανάσα γιατί ανασαίνετε γρήγορα λόγω των συμπτωμάτων. Με την βοήθεια μιας χαρτοσακούλας θα μπορέσετε να πάρετε αργές ανάσες. Αυτό είναι σημαντικό, για να σταματήσει η υπερβολική οξυγόνωση.

Υιοθετήστε το σωστό lifestyle
H άσκηση είναι ο νούμερο ένα τρόπος να αποδεσμευτείτε από την παραπάνω αδρεναλίνη σας. Το κάπνισμα και το αλκοόλ σας πάνε πίσω, το ίδιο και τα fast food, γιατί αποσυντονίζουν το σάκχαρο. Περιορίστε τα, μόνο η αρχή είναι δύσκολη.

Μην κάνετε focus στην κρίση
Τη ώρα που σας συμβαίνει η κρίση πανικού αγνοήστε την ή προσπαθήστε έστω! Ακούστε λίγη μουσική, ασχοληθείτε με κάτι που σας χαροποιεί και κάντε υπομομή, μέχρι τα συμπτώματα να υποχωρήσουν.

Meditation, το θαυματουργό
Ο διαλογισμός, οι τεχνικές χαλάρωσης, η yoga pranayama θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τα σημεία έντασης στο μυαλό και το σώμα, καταφέρνοντας μετά από καιρό να τα εξαφανίσετε!

Μην αγχώνεστε
Όσο μπορείτε αποφύγετε στρεσογόνες καταστάσεις. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε να το κάνετε για ένα μικρό διάστημα που νιώθετε ότι το άγχος σας έχει ξεπεράσει τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ναι στην αυτοβοήθεια
Στο ψυχολογικό γραφείο Άγγελος Ι. Ηλιόπουλος θα βρείτε πολλά γκρουπ αυτοβοήθειας. Με την συμμετοχή σας σε αυτά μπορείτε να συζητήσετε για τις κρίσεις πανικού με άτομα που βιώνουν ακριβώς την ίδια κατάσταση με εσάς.

Παράλληλα μπορείτε να αναζητήσετε βοήθεια στην γνωστική συμπεριφορική θεραπεία από ειδικούς ψυχολόγους: cbt.com.gr.