Πακέτο οι συνδέσεις Αγρινίου και Πρέβεζας είπε για πρώτη φορά ο Σπίρτζης

Αναφορές και στα συνοδά έργα της Ιόνιας Οδού έκανε σήμερα κατά την ομιλία του στην παράδοση της σήραγγας της Κλόκοβας και του τμήματος μέχρι το Κεφαλόβρυσο της Ιόνιας Οδού, έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

ΣΠΙΡΤΖΗΣ“Το έργο αυτό είναι πραγματικά αξιοζήλευτο, αλλά θέλει συμπλήρωση” είπε ο Χρ. Σπίρτζης και πρόσθεσε “Θέλει συμπλήρωση διότι δεν έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες συνδέσεις με μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής, όπως το Αγρίνιο, την Πρέβεζα. Και βέβαια θα γίνουν κι αυτές και θα γίνουν μαζί.”

Αυτό το “θα γίνουν μαζί” λέγεται για πρώτη φορά από τα υπουργικά χείλη! Ο Χρ. Σπίρτζης πολλές φορές έχει αναφερθεί στην αναγκαιότητα των συνδέσεων του νέου αυτοκινητοδρόμου με τα αστικά κέντρα, όμως για πρώτη φορά φαίνεται να δίνει και το περίγραμμα του πως θα “τρέξουν” τα έργα αυτά. Από αυτή την αναφορά του Υπ. Υποδομών φαίνεται ότι οι συνδέσεις Αγρινίου και Πρέβεζας, ενδεχομένως και κάποιο άλλο συνοδό έργο της Ιόνιας Οδού (πχ. το Γιάννενα – Κακαβιά), θα αποτελέσουν ένα συνολικό project. To από που θα χρηματοδοτηθεί αυτό δεν είναι κανείς ακόμη σε θέση να το πει, αλλά με δεδομένο πως αφ΄ενός τόσοι πόροι από το ΕΣΠΑ δεν υπάρχουν και αφ΄ετέρου το Υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, φαίνεται πως εκεί πιθανότατα να βρεθούν οι πόροι. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της παραχώρησης με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα… Η πορεία όμως των συζήτησεων με την ΕΤΕπ. θα κρίνει το που θα κατευθυνθούν τα πράγματα…

ΥΓ: Θυμηθείτε εδώ την πρόταση του ΑγρίνιοCulture.gr για τα συνοδά έργα της Ιόνιας Οδού