Η ΔΕΥΑ Αγρινίου αύξησε την αντιμισθία, δυσανάλογα όμως με τον πληθυσμό

ΣκορδόπουλοςΠοικίλα σχόλια προκαλεί η απόφαση της ΔΕΥΑ Αγρινίου να αυξήσει τον μισθό του αντιπροέδρου του Μίμη Σκορδόπουλο από τα 500 ευρώ περίπου στα 1700 ευρώ μικτά το μήνα! Όπως αναφέρεται στην απόφαση (δείτε την εδώ) αιτία της αναπροσαρμογής είναι η επέκταση της χωρικής της αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Αγρινίου στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου.

Το ζήτημα που κατά τη στήλη προκύπτει είναι ότι αυτή η αύξηση -που οπωσδήποτε δεν συνάδει με το οικονομικό περιβάλλον της εποχής μας- είναι δυσανάλογη σε σχέση με τη αύξηση του πληθυσμού του δήμου Αγρινίου μετά τον “Καλλικράτη”. Μετά τον “Καλλικράτη” ο πληθυσμός του δήμου Αγρινίου αυξήθηκε από τις 60.000 κατοίκους περίπου στους 95.000 κατοίκους περίπου, με βάση τα στοιχεία των απογραφών. Αυτές οι 35.000 κατοίκοι περίπου, εκεί δηλαδή που τώρα επεκτάθηκε η ΔΕΥΑ, αντιστοιχεί σε μια αύξηση πληθυσμού κατά 50% περίπου. Όμως η αύξηση στην αμοιβή του αντιπροέδρου είναι πάνω από το 100%. Και εδώ είναι που δεν στέκει το πράγμα πρωτίστως με βάση τη λογική. Γιατί με βάση τα οικονομικά δεδομένα των εποχών, που ούτως ή άλλως αλλάζουν, οι απόψεις ποικίλλουν….

Από εκεί και πέρα, επειδή πολλά είναι τα σχόλια που γίνονται, μια πρόχειρη έρευνα της στήλης στη “Διαύγεια” αποκάλυψε πως ανάλογοι μισθοί αντιπροέδρων σε ΔΕΥΑ υπάρχουν και σε άλλες πόλεις π.χ στο Αίγιο Και επειδή εικάζουμε πως το θέμα θα προκαλέσει τη γνωστή… αντιπαράθεση, που κατά τη άποψη της στήλης προκαλεί αποπροσανατολισμό, ας θυμηθούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν η ΔΕΥΑ πλήρωνε αντιμισθίες τόσο για τον Πρόεδρο, όσο και για τον Αντιπρόεδρο. Τέλος καλό είναι να σχολιάσουμε όλοι μας εκ νέου το θέμα, ανάλογα με τον αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικυρώσει ή όχι τη νομιμότητα της εν λόγω απόφασης της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Δ.Π