«Τρώμε συνεχώς ξύλο» λέει η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το νέο περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου «γίνανε για άλλη μια φορά σάκος του μποξ για τους Ρομά», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Νέο επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, ζητώντας τη λήψη μέτρων. Παρά τα μέτρα που είχε εξαγγείλει αρχές Νοεμβρίου ο τότε υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για αυστηρές ποινές για τους δράστες των επιθέσεων στο προσωπικό του ΕΣΥ, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στις εφημερίες των νοσοκομείων δηλώνει απροστάτευτο. «Τρώμε συνεχώς ξύλο και μέτρα δεν λαμβάνονται» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου «γίνανε για άλλη μια φορά σάκος του μποξ για τους Ρομά. Επανειλημμένως έχουμε φάει ξύλο και δεν λαμβάνονται μέτρα». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι την περασμένη Πέμπτη μεσάνυκτα προς Παρασκευή εισήχθη γυναίκα Ρομά στην παθολογική κλινική.

«Την ακολούθησαν αρκετοί συνοδοί οι οποίοι επιτέθηκαν στο γιατρό της κλινικής. Τον έδειραν, του έσπασαν τα γυαλιά. Απειλούσαν χυδαιότατα το νοσηλευτικό προσωπικό. Επενέβη η αστυνομία. Δεν συνελήφθη κανείς. Έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο «ο γιατρός φοβάται τη στοχοποίηση και δεν έκανε μήνυση». Εξηγεί: «Οι δύο φύλακες του νοσοκομείου τι να έκαναν τη νύχτα; Μπορείς να τα βάλεις με δεκάδες Ρομά οπλισμένους; Θα σκοτωθούν συνάδελφοι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για καλύτερη φύλαξη όπως, προσλήψεις φυλάκων συμβασιούχων, εκδίωξη των εργολάβων. Επιτέλους να διατεθούν χρήματα να προσληφθεί ικανός αριθμός συμβασιούχων φυλάκων».

Προτείνει η αστυνομία να κάνει συνεχώς περιπολίες γύρω από τα νοσοκομεία και «να μην παρεμβαίνει κατόπιν εορτής. Να γίνονται μηνύσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι προκαλούν βία σε βάρος του προσωπικού. Να δικάζονται παραδειγματικά οι νταήδες».

«Η βία κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ένα αποκρουστικό, απόλυτα απαράδεκτο και καταδικαστέο φαινόμενο που δεν μπορεί να γίνει ποτέ και σε καμία περίπτωση ανεκτό. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων οφείλουν να παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέπουν την εκδήλωση τέτοιων περιστατικών στους νοσοκομειακούς χώρους, διασφαλίζοντας το δικαίωμα ιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού να ασκούν ανεμπόδιστα και δίχως κινδύνους την εργασία τους», δήλωνε ο τότε υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Και ο κ. Γιαννάκος καταλήγει: «Φανταστείτε την τρομάρα γιατρών, νοσηλευτών, φυλάκων μπροστά σε δεκάδες πάνοπλους εξαγριωμένους Ρομά, εκτός εαυτού. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά. Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα, δεν είμαστε θαυματοποιοί να αποτρέπουμε όλους τους θανάτους ασθενών».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News