Θεαματική η πρόοδος στον κόμβο του Αγίου Ηλία [HDvideo + pics]

O ανισόπεδος κόμβος του Αγίου Ηλία θα συνδέσει την Ιόνια Οδό με την Παραϊόνια (Αστακό, Πλατυγιάλι)
Με την αυριανή παράδοση του τμήματος Αμφιλοχία – Άρτα ολοκληρώνεται η κατασκευή του κύριου άξονα της Ιόνιας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο μέχρι το τέλος Αυγούστου απομένουν μερικές ακόμη “λεπτομέρειες” για να ολοκλήρωθεί το πάζλ.

κόμβος Αγίου ΗλίαΜία από αυτές, παρόλο που ανήκει στο τμήμα Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς, που λειτουργεί από το 2009, είναι αυτή της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την λεγόμενη Παραϊόνια, δηλαδή τον άξονα που θα συνδέσει τον Αστακό και το λιμάνι του Πλατυγιαλιού με την Ιόνια Οδό. Το τελευταίο διάστημα -όπως θα δείτε στο φωτορεπορτάζ και το βίντεο του ΑγρίνιοCulture.gr- η πρόοδος των εργασιών είναι εντυπωσιακή, αφού σε ένα μήνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη «ένωση» περνά πάνω από την (ανενεργή) σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου – Κρυονερίου, ωστόσο κατασκευάστηκε σημείο διέλευσης πάνω από την γραμμή, όμως δεν είναι ακόμη βέβαιο αν και πότε θα αποκατασταθεί από η αποξήλωση της γραμμής που έγινε σε μήκος περίπου 60-70 μέτρων. Tέλος παράλληλα με την κατασκευή του κόμβου γίνεται κατασκευή νέων αποστραγγιστικών και μετατόπιση αρδευτικών δικτύων της περιοχής.

Ο ανισόπεδος κόμβος του Αγίου Ηλία στο ύψος του 51ου χλμ της Ιόνιας Οδού, ουσιαστικά θα συνδέσει την Ιόνια Οδό με τη σήραγγα του Αγίου Ηλία, η οποία σε συνδυασμό με το τμήμα Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος που ανακατασκευάστηκε, μειώνει κατά πολύ την χρονοαπόσταση της διαδρομής από την Ιόνια στον Αστακό. Βεβαίως για να ολοκληρωθεί η σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό απομένουν ακόμη δύο τμήματα της Παραϊόνιας: το Τμήμα Αστακός – Πλατυγιάλι και το Τμήμα που περιλαμβάνει τη Νέα Γέφυρα στον ποταμό Αχελώο, το οποίο ουσιαστικά θα συνδέσει την υπάρχουσα σήραγγα του Αγίου Ηλία με το δρόμο Άγιος Δημήτριος – Πλατυγιάλι.

View post on imgur.com