Αστυνομικός κλοιός για τους λιγοστούς πλημμυροπαθείς του Ζευγαρακίου [HDvideo + pics]

Αδικαιολόγητα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έλαβε η τοπική Αστυνομία στο Αγρίνιο για να προφυλάξει από τους λιγοστούς πλημμυροπαθείς του Ζευγαρακίου το «αναπτυξιακό» συνέδριο που συνδιοργανώνουν σήμερα και αύριο στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας, η Περιφέρεια Δυτιής Ελλάδας και η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας μετά από πρωτοβουλία που φέρεται να είχε εταιρεία και φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο Αγρίνιο και στο χώρο των ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι απέναντι στην ειρηνική παρουσία των διαμαρτυρόμενων πλημμυροπαθών, που απλώς θέλησαν να προβάλλουν ένα πάνο απέναντι στις αναπτυξιακές ονειρώξεις των τοπικών φορέων, η τοπική Αστυνομία παρέταξε δυνάμεις ακόμη και και από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, επιστρατεύοντας μια κλούβα των ΜΑΤ, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και δεκάδες άλλους αστυνομικούς. Η επιστράτευση αυτή από πλευράς Αστυνομίας δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από τις προθέσεις των διαμαρτυρόμενων που ήταν γνωστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυβερνητικές παρουσίες στο συνέδριο είναι μηδαμινές, αφού αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στις Κυκλάδες το Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που διοργανώνει η Κυβέρνηση.

Με τους πλημμυροπαθείς του Ζευγαρακίου, που έξι μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση και ούτε είδαν να δρομολογείται κάποιο σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, είχε σύντομη συνομιλία ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Σταρακά καθώς και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος. Οι δύο αυτοδιοικητικοί μιλώντας στους πλημμυροπαθείς επέρριψαν στην Κυβέρνηση τις ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη, ενώ ο κυβερνητικός βουλευτής τους εξήγησε ότι μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ είναι θέμα λίγων ημερών τα λάβουν τα βοηθήματα των 5.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, τα οποία -όπως ανέφερε- θεσμοθετήθηκαν μετά από κυβερνητική πρωτοβουλία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι πλημμυροπαθείς εξέφρασαν πολλά παράπονα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ελλιπή παρουσία της με μηχανήματα για την αποκατάσταση της περιοχής.

View post on imgur.com