Παρατήρηση στο Βανιάνο Ξάνθης πελαργού δακτυλιωμένου στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –Ακαρνανικών Ορέων με χαρά ανακοινώνει την παρατήρηση και αναγνώριση στο Βανιάνο Ξάνθης τον Ιούλιο, ενός απο τους πελαργούς που δακτυλιώθηκε το 2017 σε φωλιά νεοσσών στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου.
Στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου – Αιτωλικού δακτυλιώνονται κάθε χρόνο νεοσσοί πελαργών απο το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης. Υπεύθυνη υλοποίησης των δακτυλιώσεων είναι η κυρία Εύα Στετς, συντονίστρια των ελληνικών δακτυλιώσεων των πελαργών του Κέντρου.
Η δακτυλίωση του συγκεκριμένου πελαργού είχε γίνει απο την κυρία Εύα Στετς κατα την περίοδο των δακτυλιώσεων που έγιναν σε 5 προστατευόμενες περιοχές του Εθνικού Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, με την στήριξη του Φ.Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και την σημαντική βοήθεια εθελοντών.
Ο πελαργός, όντας μικρός ακόμη για να φωλιάσει, ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μαζί με άλλα άτομα επίσης μη αναπαραγωγικής ηλικίας προερχόμενα από διάφορες περιοχές.
Ευχόμαστε όταν ωριμάσει και φτάσει στην ηλικία αναπαραγωγής, ο πελαργός να γυρίσει στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου –Αιτωλικού για να φτιάξει την οικογένεια του!