Εβδομάδα τιμής των ΑμεΑ στο το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι γιορτή. Είναι μια αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η διεκδίκηση ισότιμης θέσης στην κοινωνία από μία ιδιαίτερη ομάδα πληθυσμού.

Επιθυμία μας είναι να παρέμβουμε στα κοινωνικά δρώμενα, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα κοινωνικό βήμα και να εφαρμόσουμε το ιατροκοινωνικό πρότυπο στις υπηρεσίες Υγείας και Αποκατάστασης. Για τον λόγο αυτό το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕ.Α. Αιτωλ/νίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στις 3 Δεκεμβρίου συμμετέχοντας με το δικό του τρόπο οργανώνει πρόγραμμα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναπηρία και το ρόλο του Κέντρου μας των μαθητών όσων σχολείων και οποιουδήποτε πολίτη δηλώσει συμμετοχή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή ταινιών μικρού μήκους (μία εκ των οποίων προέρχεται από το Emotion Pictures Διεθνές Φεστιβάλ – Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία) στην αίθουσα ψυχαγωγίας του Κέντρου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί για μία εβδομάδα από Δευτέρα, 28/11/2011 έως και Παρασκευή, 2/12/2011 στην αίθουσα ψυχαγωγίας του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕ.Α., πρωινές ώρες από 9.00 π.μ. – 11.00 π.μ..

Το μήνυμα αυτών των εκδηλώσεων είναι η ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η δημιουργία προϋποθέσεων γι’ αυτό. Διότι το άτομο με αναπηρία έχει δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα.