Σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος

Εξετάζουν λουκέτο για το Γεωλογικό Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας – Συγχώνευση για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.Δύο σχέδια έτοιμα προς εφαρμογή στα συρτάρια της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.

Με άλλοθι τη χαμηλή ζήτηση σε ορισμένες σχολές, τον κορεσμό κάποιων άλλων και το αρνητικό πρόσημο στην “παραγωγή” πτυχιούχων, η ηγεσία του υπουργείου παιδείας ετοιμάζεται με συνοπτικές διαδικασίες να βάλει λουκέτο σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε τμήματα.

Τα σενάρια – δυο τον αριθμό – ακουμπάνε τόσο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας όσο και τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την Μητροπόλεως στο πρώτο σενάριο προτείνεται η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και η ενσωμάτωση του με το πανεπιστήμιο της Πάτρας ή των Ιωαννίνων. Επίσης εξετάζεται η διχοτόμηση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου (Πάτρα – Ιωάννινα)

Την ίδια τύχη επιφυλάσσει το σενάριο και για το Πανεπιστημίο Πελοποννήσου το οποίο θα ενσωματωθεί με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Η περίπτωση του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου συναντά ωστόσο την έντονη αντίδραση του «λόμπυ» των Αρκάδων πολιτικών το οποίο είναι από τα πιο ισχυρά με αποτέλεσμα το σενάριο για την συγχώνευση του να μείνει απλά σενάριο.

Στο δεύτερο σενάριο σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες Πανεπιστήμιο Δυτ. Ελλάδος καταργείται και τα Τμήματα …οδεύουν στα Ιωάννινα.
Παράλληλα το Γεωλογικό της Πάτρας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις σχολές για τις οποίες προτείνεται η κατάργησή τους.
Την ίδια τύχη επιφυλάσσει το υπουργείο και για το Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Αγρινίου, ανεξαρτήτως από την τύχη του Πανεπιστημίου, ενώ προς κατάργηση – επίσης ανεξάρτητα από τα σενάρια περί συγχώνευσής – οδεύει και το Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που θ’ «ακουμπήσει» στο Πανεπιστημίου Πατρών

Λουκέτο εξετάζεται και για το Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου καθώς στο σχέδιο εκτιμάται ότι καλύπτεται από το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας

Στο ΤΕΙ της Πάτρας
Για το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Πάτρας τα λουκέτα δεν θα περιοριστούν στη σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων καθώς στη Μητροπόλεως η λίστα που έχει καταρτιστεί επιφυλάσσει την ίδια τύχη και για το Πληροφορικής και ΜΜΕ Πάτρας.

patrastimes.gr