Στην αποστολή της ΑΕΚ ο 16χρονος Αιτωλοακαρνάνας Φούντας

Δύο μήνες αφότου έκλεισε τα 16 του χρόνια, ο Ταξιάρχης Φούντας ο οποίος κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία (πήγε στην ΑΕΚ από τον Αχελώο Νεοχωρίου) θα ακολουθήσει για πρώτη φορά την αποστολή της ΑΕΚ για ένα επίσημο ματς. Έτσι, ο Νίκος Κωστένογλου του έδωσε μία θέση στην 21μελή αποστολή, για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ δεν αποκλείεται τα προβλήματα στον κέντρο να τον οδηγήσουν στην τελική 18άδα…
Ο 16χρονος μέσος (γεννημένος στις 4 Σεπτεμβρίου του 1995) Ταξιάρχης Φούντας Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της ηλικίας του. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα από ηλικία 7 ετών, αγωνιζόμενος στην ομάδα της περιοχής του, τον Αχελώο Νεοχωρίου.
Ο Φούντας κατόπιν εγγράφηκε στην ακαδημία του Γιώργου Ασπρογέρακα, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Μεγαλώνοντας έγινε ήδη μέλος των μικτών ομάδων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Όταν το ταλέντο του άρχισε να εξελίσσεται, ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που έσπευσε να ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Η ΑΕΚ, όμως, μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα.
Ο Τόνι Σαβέβσκι είχε «ξετρελαθεί» με τον πιτσιρικά και επέμενε να γίνει πρόταση για την απόκτησή του. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» του πρότειναν συμβόλαιο το προπερασμένο καλοκαίρι και έτσι έκαναν δικό τους τον Ταξιάρχη Φούντα.
Στην Ένωση θεωρούν πως ο Φούντας είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα και εκτιμούν πως μπορεί να έχει αλματώδη εξέλιξη.
Ο νεαρός χαφ, παρά το νεαρό της ηλικίας του, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ομάδα U20 της ΑΕΚ.
Στην Ακαδημία της Ενωσης τον αποκαλούν «Ελληνα Τσάβι», καθώς είναι μέσος που συνδυάζει αμυντικές και επιτελικές ικανότητες.
xiromeronews.blogspot.com