Μνημείο αδιαφορίας η κατάσταση στη Γιαννούζι

Είναι πολλά χρόνια τώρα που οι κάτοικοι στη Γιαννούζι Αγρίνιου, μια περιοχή συνεχώς αναπτυσσόμενη στις μέρες μας, προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον -μάταια όμως- της εκάστοστε δημοτικής αρχής. Δεν είναι μόνο βέβαια οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και πολλοί επιχειρηματίες της πόλης που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρτατεί στην περιοχή, από τη στιγμή που ο δήμος Αγρινίου αδιαφορεί για αυτήν. Χαρακτηριστικότερα όλων είναι δύο παραδείγματα : η κατάσταση πολλών δρόμων ως προς τη συντήρησή τους και η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.

Στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στον δεύτερο πολυσύχναστο δρόμο της περιοχής, στο οποίο τυχαίνει να βρίσκεται και γνωστός πολυχώρος αναψυχής. Ο δρόμος αυτός συνδέει τον κεντρικό δρόμο της περιοχής με την εθνική οδό και όπως βλέπετε έχει στρωθεί με άσφαλτο μόνο μια φορά, τότε που διανοίχτηκε, πριν μερικές δεκαετίες. Πόσο αν αντέξει και αυτή η άσφαλτος… Χρόνια τώρα άρχισε να εξαφανίζεται! Τουλάχιστον υπάρχει και ένα καλό τα οικόπεδα κάποιων …τουλάχιστον στο μάτι άρχισαν να μεγαλώνουν. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Λόγω των νυχτερινών κέντρων που λειτουργούν στη περιοχή ουκ ολίγες φορές οδηγοί έχουν πολλές φορές μη γνωρίζοντας καλά το δρόμο έχουν πέσει θύματα λακκούβων σε μέγεθος κρατήρα.

Όσο αφορά το θέμα της καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους της περιοχής, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, μεγάλη ευθύνη φέρουν και κάποιοι Ρομά που εσχάτως έχουν εγκατασταθεί εκεί. Ωστόσο ούτε σε αυτή την περίπτωση ο δήμος είναι παρών… Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της περιοχής πέριξ των εγκατάστασεων του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, που μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει δει το φώς της δημοσιότητας.

Και να σκεφτεί κανείς πως η Γιαννούζι ούτε καν δημοτικό διαμέρισμα είναι! Είναι μέρος του αστικού ιστού της πόλης. Πάντως η παρούσα δημοτική αρχή από την καποδιστριακή εποχή ευαγγελίζονταν την ισόρροπη ανάπτυξη του κέντρου με την περιφέρεια της πόλης….