Το βιβλίο του Θ.Παλιούρα «Γεννήθηκα στη Ντούτσαγα» παρουσιάστηκε χθες στη Λέσχη Ανάγνωσης (vid)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με πολλούς αγρινιώτες να μένουν όρθιοι για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρουσιάστηκε χθες στο εντευκτήριο του τρένου το βιβλίο του Θανάση Παλιούρα «Γεννήθηκα στη Ντούτσαγα» στα πλαίσια της Λέσχης Ανάγνωσης του δήμου Αγρινίου.

Το βιβλίο προλόγισε η κ.Ευαγγελία Κραβαρίτη – Φιλόλογος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου ενώ την παρουσίαση έκαναν η κ. Ανθή Παπαθανασίου – Φιλόλογος και η κ.Χρυσούλα Σπυρέλη – Δρ. Φιλολογίας. Ο συγγραφέας κ. Παλιούρας διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου και υπέγραψε το βιβλίο για τους αναγνώστες, πολλοί απο τους οποίους έδειξαν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους παραμένοντας όρθιοι στη διάρκεια της εκδήλωσης καθώς η αίθουσα είχε γεμίσει από νωρίς. Μέσα από αυτή την εκδήλωση το Αγρίνιο χθες γνώρισε εκτός από τον καθηγητή και το λογοτέχνη Θανάση Παλιούρα.

Τα βιωματικά διηγήματα του Θ. Παλιούρα, που περιλαμβάνονται στο διήγημα ΄΄Γεννήθηκα στη Ντούτσαγα ΄΄ ταξίδεψαν τους αναγνώστες σε ένα παλιό Αγρίνιο, που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει.

Θυμίζουμε πως το βιβλίο πρωτοπαρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στην Στοά του Βιβλίου και ίσως να ήταν προτιμότερο η παρουσίαση στο Αγρίνιο να γίνει σε κάποιο άλλο μεγαλύτερο χώρο, ώστε να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι να την παρακολουθήσουν. Ίσως τελικά ήταν καλύτερα έτσι… διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάτι που σπάνια συμβαίνει στο Αγρίνιο : τόσο κόσμο να εκφράζει την αγάπη του και τον ενδιαφέρον του παρακολουθώντας όρθιος την εκδήλωση.

Δείτε στιγμιότυπα της εκδήλωσης αλλά και δηλώσεις του Θ. Παλιούρα:

[youtube width=”470″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=U-ThLnwGUNo[/youtube]

[youtube width=”470″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=N6yp4Ddqogc[/youtube]