Συνέχεια στα λάθη και τις ήττες για τον Παναιτωλικό

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Στιβ Μπέλεκ η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-0, ο οποίος για άλλη μια φορά πλήρωσε τα λάθη παικτών του, όπως η αποβολή του Μπαμόγκο και το λάθος του Γκιόλια στο πρώτο γκολ.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός πέτυχε και τα δυο τέρματα της ομάδας του, που τη φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς η Ένωση έχει πλέον 22 βαθμούς (σε 10 παιχνίδια), έναντι 20 του «τριφυλλιού» (σε οκτώ ματς).

Το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε θέαμα και συγκινήσεις, με αμφότερους τους αντιπάλους να τα δίνουν όλα, αλλά τους φιλοξενούμενους να είναι πιο τυχεροί στα σημεία.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς μπήκε με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, όμως το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου ευτύχησε στην πρώτη καλή του στιγμή στο ματς, σε έναν πολύ όμορφο συνδυασμό ανάμεσα σε Λεονάρντο, Λυμπερόπουλο και Μπέλεκ να προηγηθεί.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν για την ισοφάριση, βγάζοντας μεγάλο πάθος. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες, που θα απειλούσαν τον Αραμπατζή.

Έτσι, η ΑΕΚ που κυρίως αμυνόταν και έπαιζε στις αντεπιθέσεις, κατάφερε στις καθυστερήσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ στην κόντρα με τον Μπέλεκ μετά από ασίστ του Κλωναρίδη.

Το φιλμ του αγώνα:
Λήξη του αγώνα
90+1’γκολ! Δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ με τον Μπέλεκ να εκμετελέυτεται την ασταθή απόκρουση του Μπλάζιτς στο σουτ του Κλωναρίδη και πετυχάινει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
82′ Αποβάλλεται ο Κωστένογλου από τον διατητή της αναμέτρησης
80′ Κόκκινη κάρτα αντικρίζει ο Χαμπίμπ Μπαμογκό
79′ Δεν έχει σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση από τις δυο ομάδες.
66′ Ο Λυμπερόπουλος εκμετελλεύεται το κενό στον χώρο του κέντρου και πίανει ένα δυνατό σουτ αλλά χωρίς αντίκρισμα.
62′ Τα πολλά λάθη στον χώρο της μεσσαίας γραμμής δεσπόζουν το τελευταίο δεκάλεπτο
55′ Καλό σουτ του Χαριστέα από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα περνάει μακριά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.
52′ Δυνατό σουτ του Κάρλος από τα δεξιά, η πορεία της μπάλας όμως δεν ανησυχεί τον Μπλάζιτς
46′ Εναεξη δευτέρου ημιχρόνου
Λήξη πρώτου ημιχρόνου
38′ Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Στη θέση του Κούσα πέρασε ο Ρότσα.
37′ Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα για μαρκάρισμα στον Καμαρά.
35′ Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Καμαρά φεύγει από τα αριστερά επιχειρεί μια παράλληλη σέντρα όμως ο Χαριστέας δεν πρόλαβε να βγει πρώτος στη μπάλα.
25′ Γκολ για τον Παναιτωλικό του Εντζεγκουέλε που ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ!
21′ Γκοοολ! Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ! Ο Μπέλεκ συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Λυμπερόπουλο με τον Καμερουνέζο να παίρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπλάζιτς.
18′ Πρώτο σουτ της ΑΕΚ με τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος από πλάγια θέση δοκίμασε το πόδι του και η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Μπλάζιτς.
16′ Καλό σουτ του Μητρόπουλου έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
7′ Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα για μαρκάρισμα στον Χαριστέα.
4′ Πρώτο σουτ του αγώνα για τον Παναιτωλικό, με τον Θεοδωρίδη να σουτάρει στην κίνηση έξω από την περιοχή και τον Αραμπατζή να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.
1′ Έναρξη της αναμέτρησης!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Γκόλιας, Κούσας, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Χαριστέας, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καμαρά

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Κάρλος, Μάκος, Καράμπελας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος

300άρης ο Τεννές
Μια φανέλα του Παναιτωλικού με τον αριθμό 300 στο πίσω μέρος της δώρισε ο Φώτης Κωστούλας στον Μπάμπη Τεννέ τιμώντας τον για τις ισάριθμες παρουσίες του ως προπονητής στους πάγκους ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

Την αποθέωση γνώρισε πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος τιμήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας του Αγρινίου για την συμπλήρωση 300 συμμετοχών του στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, χάρισε στον Τεννέ μια φανέλα του συλλόγου με το νούμερο 300 στην πλάτη, τη στιγμή που οι φίλοι των «κυανοκίτρινων» χειροκροτούσαν θερμά των 57χρονο τεχνικό.