Γιώργος Σούρλας : “Υπόλογοι για αυτό που δεν κάναμε” (vid)

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου η παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Σούρλα «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν». Το βιβλίο αναφέρεται στους 7.976 πεσόντες στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου που παραμένουν άταφοι. Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Στρατηγός ε.α.), ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης.

Ο κ. Σούρλας στην τοποθέτησή του ανέφερε πως “εκτός από την ένδοξη πλευρά το έπος το 1940 έχει και μια άλλη πλευρά που δεν σε κάνει περήφανοπ αλλά υπόλογο για αυτό που δεν ήξερες και αυτό που δεν έκανες”…

Ο κ. Σούρλας προσπαθώντας να συνδέσει το χρέος που οφείλουμε στους άταφους νεκρούς του 1940 με την παρούσα κρίση είπε σχετικά : “πάνω από όλα δεν είναι το ευρώ και η δραχμή αλλά η αξιοπρέπεια και η εθνική περιφέρεια, αυτό μας δίδαξαν οι μαχητές του έπους του 1940”.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Σούρλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και να υπογράψει το βιβλίο του για τους αναγνώστες.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της εκδήλωσης:

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=fm8eYU3MEhs[/youtube]

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=TGD7HknmzzM[/youtube]