Ακατάλληλο το νερό σε 10 χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας

Ακατάλληλο προς πόση, έκρινε η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, το νερό σε 10 χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, μετά τις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν πριν από ένα περίπου μήνα.

Πρόκειται για τα χωριά Ποκίστα, Φαμήλα, Μηλιά, Στράνωμα, Παλαιόπυργος, Στύλια, Κάμπος, Σίμου, Οικισμός Πόρου και Δορβιτσά. Το νερό σ’ αυτές τις περιοχές κρίθηκε ακατάλληλο λόγω αυξημένου μικροβιακού φορτίου. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας δια του δημοτικού της συμβούλου, προερχόμενου από την Πυλήνη, Κωνσταντίνου Νούλα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι προτίθεται να ζητήσει από τις Κρατικές Αρχές, την απόδοση ευθυνών προς τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία.

Η ΔΕΥΑΝ μετά το έγγραφο που έστειλε η Δ/νση Υγιεινής, έκανε άμεσα έλεγχο στις δεξαμενές, προσπαθώντας να ελέγξει και την ποσότητα του χλωρίου και ταυτόχρονα κάλεσε την υπηρεσία να λάβει και πάλι δείγματα. Ωστόσο όμως επειδή η Δ/νση Υγιεινής δεν είχε αυτή τη δυνατότητα, η ΔΕΥΑΝ κάλεσε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και περιμένει τα νέα αποτελέσματα των αναλύσεων. O δήμος Nαυπακτίας φρόντισε να προμηθεύσει με εμφιαλωμένο νερό τους κατοίκους των χωριών αυτών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες αναλύσεις και να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Από την Αιχμή