Ανταποκρίθηκαν οι πρόσκοποι του Αγρινίου στην έκκληση των “Γιατρών του Κόσμου”

Στις μέρες μας ζούμε και βιώνουμε γεγονότα και καταστάσεις που για τουςνεότερους είναι πρωτόγνωρα και στους μεγαλύτερους ξυπνούν εικόνες από άσχημες εποχές που δεν θέλουν ούτε να θυμούνται αλλά ούτε να ξαναζήσουν.
Θεμελιώδης θεσμοί της κοινωνίας μας βάλλονται από όλες τις πλευρές, τα κοινωνικά πρότυπα εκλείπουν ή αυτά που προβάλλονται παραπέμπουν σε μια εικονική πραγματικότητα και σε μια κοινωνία που παραπαίει. Βλέπουμε τα θεμελιώδη κύτταρα της κοινωνίας μας (άτομο, οικογένεια, θρησκεία, σχολείο) να συμπιέζονται, να τίθενται υπό αμφισβήτηση και να συρρικνώνονται κοινωνικά και οικονομικά πολλές φορές στα όρια τους από τις επικρατούσες συνθήκες. Η κοινωνική μέριμνα αδύναμη ή και ανύπαρκτη πολλές φορές, αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες τις οποίες οφείλει απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία. Βιώνουμε καθημερινά το βιασμό του φυσικού μας
περιβάλλοντος υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας.

Στον αντίποδα όλων αυτών φωτεινό παράδειγμα και ελπίδα αναδεικνύεται η αυθόρμητη πρωτοβουλία μεμονωμένων ατόμων και ομάδων σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όλα αυτά τα κοινωνικά κενά και να ισορροπήσουν την κατάσταση.
Αυτή η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας, θέτοντας τις υπηρεσίες της σε όφελος του πολίτη και της κοινωνίας ονομάζεται ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.
Όλα τα παραπάνω, μια εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται μέσα στην ελληνική κοινωνία εδώ και 100 Χρόνια, προσπαθεί να δώσει το προσωπικό παράδειγμα και να ευαισθητοποιήσει και άλλους στην κοινή προσπάθεια.
Ο λόγος για τους Προσκόπους της πόλης του Αγρινίου, που
ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μιας άλλης επίσης εθελοντικής ομάδας, των «Γιατρών του Κόσμου» που ζήτησαν την συλλογή των «άχρηστων» φαρμάκων (δηλαδή φάρμακα που έπαψαν να χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας) ώστε να δοθούν σε άτομα που αδυνατούν να αγοράσουν τα αναγκαία γι’ αυτούς φάρμακα.
Ήδη οι Πρόσκοποι ζήτησαν από διάφορες δημόσιες Υπηρεσίες και φορείς, για την τοποθέτηση ειδικών κουτιών, όπου οι πολίτες του Αγρινίου θα προσέρχονται επώνυμα ή ανώνυμα και θα αποθέτουν τα «άχρηστα» σε αυτούς φάρμακα. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο κτίριο που στεγάζονται οι Πρόσκοποι, ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ 8 (στο παλαιό 6ο
+ημοτικό Σχολείο) στο Αγρίνιο κάθε Κυριακή από τις 11:00 το πρωί έως 12:30 το μεσημέρι και από 5:30 το απόγευμα έως 7:30 το βράδυ, ή μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6981 729 969 προκειμένου να συνεννοηθούν για την παράδοση των φαρμάκων ή για περισσότερες πληροφορίες. Ανταπόκριση σε αυτή την προσπάθεια των Προσκόπων είναι η ευγενική προσφορά της Εταιρείας Ταχυμεταφορών «Γενική Ταχυδρομική», όπου
προσέφερε την δωρεάν μεταφορά της πρώτης παρτίδας των φαρμάκων στους «Γιατρούς του Κόσμους», μια ενέργεια που αξίζει να αναφερθεί και να αναγνωρισθεί.

Ο Ιδρυτής του παγκόσμιου Προσκοπισμού Baden Powell είχε πει: «αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο τότε αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο μέσα από τους νέους».
Ίσως στα λόγια αυτά να κρύβεται η λύση στην πολύπλευρη κρίση που ζούμε σήμερα. Προσπάθειες σαν αυτή πρέπει να υποστηριχθούν από όλους. Ας δώσουμε την δυνατότητα στους νέους της χώρας μας να φτιάξουν την Ελλάδα που θέλουν και αξίζουν.