Απεργιακό κάλεσμα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι την Πέμπτη 1/12

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνουν τα εργατικά κέντρα του νομού ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη βουλή την ερχόμενη Πέμπτη 1/12. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρση στην πλατεία Δημοκρατίας στις 10 πρωί. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου που διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στο χώρο του εργατικού κέντρου στις 10 το πρωί.

Το κάλεσμα του εργατικού κέντρου Αγρινίου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Όλοι στην απεργία ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό της ανεργίας ,της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της πείνας.

Διαδηλώνουμε ενάντια στα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ, της Ε.Ε. και των κεφαλαιοκρατών.

Η νέα μείωση των μισθών, η εξαφάνιση των επιδομάτων, η καρατόμηση των συντάξεων, η νέα βάρβαρη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια , το ξεπούλημα σε ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία, είναι ο βασικός στόχος του νέου προϋπολογισμού, ενώ από την άλλη μεριά δίνονται νέες φοροαπαλλαγές , νέα κίνητρα, παροχές και ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι νέες μεγάλες περικοπές στην υγεία, την παιδεία , την πρόνοια, την κοινωνική ασφάλιση, το πετσόκομμα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η εφεδρεία, δείχνουν ότι το «μαύρο μέτωπο» είναι αδίσταχτο σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.”