Ενημερώνει η Digea… ας ελπίσουμε σε πειστικές απαντήσεις

Ακριβή αναμένεται να είναι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή που προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου 2011, οπότε το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».
Περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, πληρώνοντας όμως κάτι παραπάνω… Σε μια εποχή που οι πολίτες κοπιάζουν λόγω της κρίσης να καλύψουν ακόμη και τα βασικά τους έξοδα, καλούνται να πληρώσουν το «χαράτσι» της ψηφιακής τηλεόρασης, αφού ο περιβόητος αποκωδικοποιητής κοστίζει έως 80 ευρώ και επιπλέον δεν φτάνει για τις δύο τηλεοράσεις που έχει κατά μέσο όρο το ελληνικό σπίτι. Κάθε τηλεόραση θα χρειαστεί το δικό της αποκωδικοποιητή… Αυτό σημαίνει πως το κόστος της μετάβασης μπορεί να αγγίξει τα 160 για δυο τηλεοράσεις, ποσό που αγγίζει τη πρώτη δόση του χαρατσιού. Και αυτό μάλλον τα λέει όλα !!!

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η ΕΡΤ και η πάροχος ψηφιακού σήματος Digea, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Αγρινίου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, με αφορμή την έναρξη της ψηφιακής μετάδοσης των τηλεοπτικών σταθμών, και ας ελπίσουμε να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί θα πρέπει να υποχρεωθούμε στην αλλαγή αυτή, που μπορεί τεχνολογικά οφέλιμη να είναι, όμως υποχρεώνει τους πολίτες σε έξοδα, δευτερούουσας σημασίας.