Kινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους τα Πανεπιστήμια – Ο Σερπάνος τι λέει;

Μετά τη χθεσινή Σύνοδο των πρυτάνεων στο Λαύριο, έγινε σαφές για ακόμη μια φορά ότι τα “πανεπιστήμια της χώρας οδηγούνται σε αδιέξοδο”.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι πρυτάνεις αναφέρεται χαρακτηριστικά “μεγάλα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια λόγω των συντονισμένων πολιτικών υποχρηματοδότησης, συγχωνεύσεων φορέων της δημόσιας διοίκησης, μετακύλισης της χρηματοδότησης και της ευθύνης της φοιτητικής μέριμνας (σίτισης, στέγασης, συγγραμμάτων, νοσηλείας, κ. α.) χωρίς βιώσιμο σχέδιο οδηγούν τα πανεπιστήμια σε αδιέξοδο, με άμεσο κίνδυνο ακόμα και αναστολής βασικών λειτουργιών τους”.

Το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο ως το νεότερο πανεπιστήμιο της χώρας έχει προφανώς τις δικές τους ιδιαιτερότητες και τα δικά του προβλήματα… Ο κ. Δημήτηρης Σερπάνος που ως πρόεδρος της Διοικούσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει στις συνόδους των πρυτάνεων θεωρητικά θα είχε παραπάνω λόγους να είναι στα “κάγκελα” από όλους τους άλλους πρυτάνεις… Πέρα από την υποχρηματοδότηση και όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ της χώρας, το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος αντιμετωπίζει όλη αυτή τη χρονιά προβλήματα που απειλούν την ίδια του την υπόσταση. Άραγε να έχουν προχωρήσει οι απαρραίτητες διαδικασίες, ώστε ο προυπολογισμός του πανεπιστημίου να εκτελείται από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών; Άραγε να εκταμιεύονται χρήματα για την προμήθεια απαρραίτητων αναλώσιμων υλικών για τα εργαστήρια κ.α ; Τα ερωτήματα βεβαίως είναι ρητορικά… Απλά ο κ. Σερπάνος συνεχίζει να είναι ωσεί παρών