Oνειρα Μουντιάλ… μέσω Αγρινίου

Ο Σέριαν Μπλάζιτς μιλάει στην «Εξέδρα» για τον Παναιτωλικό, το μέλλον του και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά και για το μεγάλο του όνειρο με την Εθνική Μαυροβουνίου.
Είναι από τα πιο «καυτά» ποδοσφαιρικά ονόματα των τελευταίων ημερών. Η εκπληκτική επέμβαση που έκανε στο πλάσε του Μάντζιου, αλλά και τα πολύ καλά λόγια που ακούστηκαν για αυτόν από συναδέλφους του σε Ελλάδα και Σερβία, επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι είχαμε λίγο-πολύ υποπτευθεί από τη στιγμή που τον πρωτοαντικρίσαμε κάτω από τα γκολπόστ του Λεβαδειακού: Ο «Σέρτζιο» έχει τη στόφα του μεγάλου γκολκίπερ.

Πόσο σημαντική ήταν η απόκρουση που έκανες στο ματς με τον ΟΦΗ και πόσο σε τονώνει ψυχολογικά για μια συνέχεια που είναι φυσικό να προδιαγράφεται δύσκολη;
Ηταν πολύ σημαντική, γιατί πήραμε τη νίκη, αν και δεν παίξαμε πολύ καλά. Αν εκεί ο ΟΦΗ μας ισοφάριζε, θα ήταν μετά δύσκολο να κερδίσουμε. Είμαι ευχαριστημένος για την απόδοσή μου, αλλά περισσότερο είμαι ευχαριστημένος επειδή βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτή είναι η δουλειά μου άλλωστε! Ηρθα στο Αγρίνιο για να βοηθήσω τον Παναιτωλικό να πάει όσο το δυνατό ψηλότερα. Και τέτοιες επεμβάσεις σίγουρα βοηθούν πάρα πολύ όχι μόνο τη δική μου ψυχολογία αλλά και αυτήν όλης της ομάδας».

Τι είναι αλήθεια αυτό που κάνει μια τέτοια επέμβαση ξεχωριστή;
«Στα 29 μου είμαι πλέον αρκετά έμπειρος τερματοφύλακας και έχω κάνει καλές επεμβάσεις και στα τελευταία παιχνίδια. Ωστόσο, σε εκείνα τα ματς χάσαμε, ενώ τώρα η καλή μου εμφάνιση συνδυάστηκε με νίκη. Αυτή νομίζω είναι η βασική διαφορά. Γι’ αυτό τη θυμόμαστε περισσότερο».

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Κάρολ σού απέδωσε τα εύσημα. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Εχει πολύ μεγάλη αξία η αναγνώριση από τον Ρόι Κάρολ. Πρόκειται για τερματοφύλακα με μεγάλη εμπειρία, που έχει παίξει πολλά χρόνια με επιτυχία στην Αγγλία και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, υπερασπιζόμενος την εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα καλά του λόγια είναι πολύ σημαντικά, αλλά εγώ δεν σταματάω την προσπάθεια και συνεχίζω να δουλεύω. Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να βελτιώνομαι».

Ο Ολυμπιακός φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Μπάικοβιτς του Ερυθρού Αστέρα που παρ’ όλα αυτά δήλωσε ότι… εσύ είσαι καλύτερος. Πώς θα σου φαινόταν αλήθεια η προοπτική να αγωνιστείς με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Ολοι ξέρουμε τι σημαίνει Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προς το παρόν, δεν γνωρίζω κάτι για ενδιαφέρον των Ερυθρολεύκων. Στόχος μου, από τότε ακόμα που έπαιζα στον Λεβαδειακό, ήταν –και παραμένει– να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Είμαι ωστόσο πολύ ευχαριστημένος αυτήν τη στιγμή που αγωνίζομαι στον Παναιτωλικό. Δεν είναι μόνο η ομάδα, αλλά και οι άνθρωποί της που είναι πολύ καλοί. Είμαι χαρούμενος στο Αγρίνιο. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον».

Το Νοέμβριο η Εθνική Μαυροβουνίου έφτασε ένα βήμα πριν από την πρόκριση στο Euro. Τι σου έμεινε από την εμπειρία αυτή;
«Αρχικά, στόχος μας ήταν να τερματίσουμε τρίτοι ή τέταρτοι και τελικά βγήκαμε δεύτεροι, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα μπαράζ. Θέλαμε πολύ να προκριθούμε στο Euro, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κοιτάμε πλέον μπροστά και στόχος μας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ. Καθώς είμαι βασικός στον Παναιτωλικό, έχω πλέον το προνόμιο να είμαι εγώ ο πρώτος τερματοφύλακας στην ομάδα. Είναι για μένα μεγάλη ευκαιρία, αφού και ο προπονητής μου πιστεύει πολύ σε μένα. Ελπίζω να πάρουμε την πρόκριση για τη Βραζιλία».

who is who
Γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου στο Τίτογκραντ, ο Σέριαν Μπλάζιτς ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 στην Μπουντούντσνοστ. Αφού… περιπλανήθηκε σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του χωρίς σπουδαίες διακρίσεις, το 2007 βρέθηκε στον Λεβαδειακό, με τον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 2010. Μετακινήθηκε ως ελεύθερος στη Σταντάρ Λιέγης –όπου όμως έπαιξε σε μόλις δεκατρία παιχνίδια– ενώ τον Αύγουστο υπέγραψε με τον Παναιτωλικό. Ολοι έχουν να λένε για το χιούμορ που έχει ο ύψους 1,97 τερματοφύλακας των Κυανοκίτρινων, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Ιβάνα και έχει τρία παιδιά. Διεθνής με την Εθνική Μαυροβουνίου από το 2007, είναι πολύ καλός φίλος με τον Μίρνες Σίσιτς του ΟΦΗ, στον οποίο μάλιστα δεν δίστασε να κάνει ως και… τηλεφωνική φάρσα, λίγες μέρες πριν από τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Αγρίνιο. Προτού καταλήξει στον Λεβαδειακό, τον Μάιο του 2007 είχε δοκιμαστεί στην ΑΕΚ με τη μεσολάβηση του Ιλια Ιβιτς αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στο Φερέρ. Ωστόσο, δεν υπέγραψε επειδή εκείνην την περίοδο ο Δικέφαλος δεν διέθετε κενές θέσεις ξένων.