Διορθώνουν τις κακοτεχνίες στο Γρίμποβο

Το προηγούμενο διάστημα την τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου απασχόλησε έντονα το θέμα με τις πλημμύρες στις παραλίες του Γριμπόβου και της Ψανής. Μάλιστα η αντιπολίτευση κατηγόρησε την δημοτική αρχή για αδιαφορία στο ζήτημα καθαρισμού των φρεατίων με αποτέλεσμα να συμβούν τα φαινόμενα αυτά.

Ωστόσο ο έλεγχος που έγινε στην παραλία του Γριμπόβου, άλλα έδειξε. Οι υπηρεσίες του δήμου ενεργώντας άμεσα και αφού προχώρησαν στην εκσκαφή ενός μέρους του παραλιακού μετώπου έφεραν στο φως κακοτεχνίες που δημιουργούν το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ένα φρεάτιο που χρησιμεύει για το έλεγχο του δικτύου όμβριων υδάτων ήταν χωμένο κάτω από τσιμέντο και πλάκες, με τέτοιο τρόπο που ήταν άχρηστο για το σκοπό που δημιουργήθηκε. Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εκεί αφού ο εκσκαφέας έφερε στο φως και άλλη μια κακοτεχνία. Το φρεάτιο που συγκέντρωνε τα νερά από τις καθόδους κι τον παραλιακό δρόμο, ήταν γεμάτο τσιμέντο και ρίζες από τα πλατάνια. Έτσι το νερό δεν μπορούσε να φθάσει στην έξοδο και πλημμύριζε το δρόμο.

Το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου προέβλεπε και το δίκτυο των όμβριων υδάτων. Φαίνεται όμως ότι δεν υπήρχε ο σωστός έλεγχος από την επιβλέπουσα αρχή με αποτέλεσμα ο εργολάβος να προχωρά σε κακοτεχνίες. Ευθύνη φαίνεται να έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή της Ναυπάκτου που αν και το έργο είχε την συγκεκριμένη κακοτεχνία τελικά το παρέλαβε χωρίς να προχωρήσει στον απαιτούμενο έλεγχο. Πρέπει να σταματήσουν κάποιοι της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την δημοτική αρχή για ανικανότητα.

Το πρόβλημα δεν οφείλεται στην σημερινή δημοτική αρχή ούτε στα φύλλα των πλατανιών αλλά οι κακοτεχνίες που θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί αν γινόταν σωστά το έργο, σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Χρήστος Σαλαμούρας.

Lepanto rtv