Δια….κοπές!!

Γράφει Η Μάγδα Κ.

Είναι αλήθεια ότι λόγω της γνωστής οικονομικής κατάστασης της χώρας μου, έχω πάθει μια εμμονή τον τελευταίο καιρό με τις λέξεις ΄΄κοπή΄΄, ΄΄κόψιμο΄΄, ΄΄κούρεμα΄΄ κ.τ.λ. – φάνηκε άλλωστε ξεκάθαρα και στο προηγούμενο άρθρο μου -. Η παραπάνω όμως λέξη που φέρει και τον τίτλο του σημερινού άρθρου, κρύβει μεν μέσα της το ουσιαστικό ΄΄κοπή΄΄, όμως είναι τόσο εύηχη δε στα αυτιά όλων μας, που μόνο αισθήματα χαράς και ευτυχίας μπορεί να προκαλέσει στον καταπονημένο ψυχικό μας κόσμο.

Ε ναι λοιπόν, αν και καταϊδρωμένες και πετσοκομμένες, έφτασαν οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ των Χριστουγέννων! Ώρα λοιπόν για ξεκούραση, χαλάρωση ,διασκέδαση και ανεμελιά. Και μπορεί εγώ – και πολλοί άλλοι σίγουρα – να μην έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ έναν εξωτικό προορισμό με χιονοδρομικά κέντρα, σκι, σαλέ, τζάκι και φαγητό σε χλιδάτα εστιατόρια, παρολαυτά όμως διακοπές θα κάνω. Και θα κάνω διακοπές τέτοιες στις οποίες θα κλείσω για λίγο στο ράφι της λήθης μου κάθε τι που θυμίζει τη μίζερη πραγματικότητα που μας επιβάλλουν να ζούμε καθημερινά.

Ναι, θα διακόψω κάθε είδους κουβέντα που με επαναφέρει στη δυσοίωνη και απαισιόδοξη κοινωνικοπολιτική κατάσταση . Θα συζητάω μόνο θέματα που έχουμε ξεχάσει και αφήσει στο περιθώριο, π.χ. θα ξαναθυμηθώ με φίλους και γνωστούς τα παιδικά μας χρόνια, θα μιλήσω με ζευγάρια για τον τρόπο γνωριμίας τους, – που κρύβει και ένα κουτσομπολίστικο ΄΄πιπέρι΄΄ που όλοι κατά βάθος το γουστάρουμε – θα μιλήσω με εργένηδες για τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα, θα έρθω πιο κοντά με θείους, θείες και συγγενείς γενικότερα και θα μάθω πολλές και ΄΄ πικάντικες΄΄ πληροφορίες για το κοινό τους βίο, θα μιλήσω για θέατρο, μουσική, κινηματογράφο κ.α…κ.α…

Θα διακόψω από το οπτικό μου πεδίο κάθε εικόνα της τηλεόρασης και κάθε φυλλάδα εφημερίδας που πασχίζει να μου θυμίζει ενδελεχώς ότι ακόμη δεν έχουμε πιάσει πάτο αφού έρχονται και αλλά δυσβάσταχτα μέτρα. Θα βλέπω μόνο ταινίες και θα διαβάζω περιοδικά και βιβλία και φυσικά ΚΑΙ παραμύθια που θα με ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο μαγείας και παιδικής αφέλειας.

Θα συναναστραφώ ανθρώπους που θα έχουν την ίδια επιθυμία με εμένα: να γίνουν παιδιά! Και θα παίζω μαζί τους παιχνίδια επιτραπέζια, που κάποια στιγμή όλοι μας αγοράσαμε από ένα πολυκατάστημα και έχουμε αφήσει παρατημένο σε κάποιο ράφι , αλλά και παιχνίδια ξεχασμένα των παιδικών μου χρόνων! Και ναι… θα ανταλλάξω και δώρα, όχι δεν θα κοπούν τα δώρα όπως συνηθίζεται να ακούγεται τελευταία ΄΄ Κομμένα φέτος τα δώρα!΄΄, θα ανταλλάξω δώρα φτηνά, απλά, χειροποίητα με το γούστο και το μεράκι του καθενός, περιτυλιγμένα σε χαρτί στολισμένο από δημιουργία και αληθινή αγάπη, που δύσκολα θα έβρισκες σε ένα ακριβό και έτοιμο δώρο του εμπορίου.

Θα διακόψω από τα εγκεφαλικά μου κύτταρα κάθε αρνητική σκέψη του μυαλού μου! Θα σκέφτομαι μόνο θετικά, γιατί τελικά μια ελπίδα μας έμεινε που εύχομαι και ελπίζω να μην πεθάνει ποτέ! Και θα γελάω…θα γελάω… αν χρειαστεί και με το ζόρι…όχι γιατί είναι μέρες γιορτινές και πρέπει όλοι μας να έχουμε ζωγραφισμένο πάνω μας ένα ρομποτικό, ψεύτικο χαμόγελο, αλλά για να αποβάλλω κάθε ρυτίδα μιζέριας και αρνητικής ενέργειας από το πρόσωπό μου, αφού βρίσκομαι σε ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Γιατί μπορεί να μην υπάρχει φως στο τούνελ και το μέλλον μας να διαγράφεται δυσοίωνο, αλλά οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ θα είναι και θα παραμείνουν για μένα συνδεδεμένες με την ξεκούραση και τη φυγή από την ρουτίνα!! Και θα φύγω από τη ρουτίνα, χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω ΄΄ εργαλεία΄΄, έστω και για λίγο, για να επιστρέψω στις επάλξεις της προσχεδιασμένης ανέλπιδης πραγματικότητας με φορτισμένες τις ψυχικές μου μπαταρίες μου και με ξεκούραστο μυαλό και πνεύμα!.

Καλές χριστουγεννιάτικες διακοπές σε όλους!!

A bientot ( με τη νέα χρονιά )

Μάγδα