Με ένα βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία…;;;;

Τρεις βουλευτές για τη Νέα Δημοκρατία, από έναν για το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ , το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά και μόλις ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (!)θα εκλέξει στις επόμενες εκλογές η Αιτωλοακαρνανία…!!!

Αυτό δείχνει η πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική έρευνα με αναγωγή που φιλοξενεί σήμερα η Καθημερινή της Κυριακής. Η έρευνα βέβαια έχει γίνει με βάση τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου και προβλέπει πως αφ’ ενός οκτώ κόμματα θα αποτελούν την επόμενη Βουλή και αφ ετέρου τις έδρες που αυτά θα καταλάβουν ανά την επικράτεια.

To (υποθετικό σε μεγάλο βαθμό) συμπέρασμα της έρευνας είναι πως τo ΠΑΣΟΚ με 20% στην Επικράτεια θα εκλέξει μόλις ένα βουλευτή στην Αιτωλοακαρνανία. Ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ θα εκλέξουν από ένα βουλευτή σε έναν από τους νομούς – βαρόμετρο , όπως λένε οι ειδικοί δημοσκόποι. Η ΝΔ ως πρώτο κόμμά θα εκλέξει τρείς βουλευτές.

Αν τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνονταν σε εκλογές, τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχανε περίπου τα 2/3 της εκλογικής του δύναμης… Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την ανανέωση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι στο επόμενο κοινοβούλιο θα ξεπεράσουν τους 120-130!…

Δείτε αναλυτικά το γράφημα της Καθημερινής με τα ποσοστά και τις έδρες ανά νομό των κομμάτων.
(κλικ για μεγένθυση)