Μπλάζιτς vs Τζενάμο

ΣΕΡΤΖΙΑΝ ΜΠΛΑΖΙΤΣ
Ηταν ο πρώτος στους πανηγυρισµούς που έπεσε πάνω στον Λουίτζι Τζενάµο για να τον συγχαρεί για την απόκρουση-πρόκριση στο AEL FC ARENA. Ισως στην πιο ευαίσθητη θέση µιας οµάδας, ο Παναιτωλικός ευτύχησε να έχει δυο καλά φιλαράκια που ο ανταγωνισµός τους είναι µόνο αγωνιστικός.Με τη βοήθεια του προπονητή τερµατοφυλάκων του Παναιτωλικού, Κώστα Νικολαΐδη, η σύγκριση που επιχειρούµε γίνεται πιο εύκολη. Οχι µόνο σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και σε ανθρώπινα στοιχεία που τους διακρίνουν.

«Είναι δυο παιδιά που έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία παρά διαφορές. Εχουν σχεδόν ίδια ηλικία, εκτίναξη και τεχνική αντίδραση. Είναι και οι δυο εργατικοί, αφιερώνουν χρόνο στη δουλειά τους, αρέσκονται στην προετοιµασία πριν και µετά τις προπονήσεις. Κοινή είναι και η τεχνική τους λαβή. Το πώς µπλοκάρουν την µπάλα» αναφέρει ο παλαίµαχος γκολκίπερ. Ο «αγαθός γίγαντας» δεν χρειάστηκε να ακούσει πολλές εξηγήσεις «γιατί Τζενάµο στη Λάρισα», ειδικά µετά τις εµφανίσεις του µε ΟΦΗ και Αρη. «Αν και τέτοια θέµατα τα κουβεντιάζουµε συνεχώς µε τον προπονητή, ο Σέρτζιαν το αποδέχτηκε χωρίς καµία αντίδραση. Ο καθένας τους ξέρει πως όταν θα έρθει η ώρα του να παίξει, αυτό θα γίνει».

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΑ ΜΠΛΑΖΙΤΣ
«Ελεύθερο βολέ µε στόχο»
«Ο Σέρτζιο υπερτερεί στις εξόδους. Είναι καλύτερος στις ψηλές αλλά και στις κάθετες µπαλιές. Παίζει έξω από τα δοκάρια, πολύ περισσότερο από τον Λούι, ενώ είναι καλύτερος σε τεχνική ποδιών, κυρίως στο ελεύθερο βολέ µε στόχο. Και οι δυο έχουν εµπειρίες τόσο από το εξωτερικό όσο και από τη Super League, µε τον Σέρτζιαν βεβαίως να έχει περισσότερες παραστάσεις, αφού είναι ακόµη διεθνής µε την εθνική της χώρας του».

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
ΛΟΥΙΤΖΙ ΤΖΕΝΑΜΟ
Ηρθε ένας ακόµα ικανός τερµατοφύλακας. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό θέλουµε, να είναι κερδισµένος ο Παναιτωλικός»

Είπα, Λουίτζι, διάλεξε µια γωνία και σούταρε». Δεν θέλησε να το αναλύσει και ιδιαίτερα ο Λουίτζι Τζενάµο µέσω του Sentra 103,3, παραδεχόµενος πως «είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτελείς πέναλτι. Το έχω κάνει στη ζωή µου 20 φορές σε 14 χρόνια καριέρας, όλες σε προπονήσεις κι όλες για χαβαλέ! Ηµουν πολύ έξω από τα νερά µου. Αυτό που ήθελα ήταν να βρω εστία. Να πάει σε µια γωνία και, αν το βγάλει το παιδί, ας το βγάλει».

Ο Νικολαΐδης έτρεξε κοντά του, τον αγκάλιασε (φωτό) και ο Τζενάµο του αφιέρωσε την απόκρουση-πιρουέτα και όλη την εµφάνιση µε την οποία απέδειξε πως είναι σε πλήρη ετοιµότητα. «Οταν µε τα παιδιά που συνεργάζεσαι και τα εκπαιδεύεις εκφράζονται µε τα καλύτερα λόγια για σένα, είναι η επιβράβευση. Σε αντίθετη περίπτωση, καλό είναι να παίρνεις την ευθύνη και να παραιτείσαι» λέει ο Νικολαΐδης, που εκτός από Μπλάζιτς και Τζενάµο «έχω την τύχη να δουλεύω και µε ένα εξαιρετικά ταλαντούχο παιδί, τον Νίκο Μπαµπανιώτη, που έρχεται από πίσω και ανά πάσα στιγµή, όταν του δοθεί η ευκαιρία, είµαι σύγουρος πως θα ανταποκριθεί απόλυτα».

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΑ ΤΖΕΝΑΜΟ
«Αποφασίζει και αντιδρά γρήγορα»
«Ο Λουίτζι έχει υπέρ του την ταχύτητα απόφασης και αντιδράσεων, εδικά από κοντινή απόσταση µέχρι τρία µέτρα. Αυτό, δηλαδή, που λέµε ρεφλέξ και αντανακλαστικά, κάτι που φάνηκε στην τελευταία απόκρουση στη Λάρισα. Δεν έχει την τεχνική του Σέρτζιαν, γι’ αυτό και ξαφνιάστηκε όταν κλήθηκε να εκτελέσει πέναλτι. Ηταν κάτι που δεν του είχε τύχει, δεν είχε χρειαστεί να χτυπήσει πέναλτι. Είναι το ίδιο καλός τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγµένο τερέν».

πηγή : ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ http://www.sentragoal.gr