Πυρά Κουρουμπλή για τα πολιτικά τζάκια και την κυβέρνηση “της Ιεράς Συμμαχίας”

Ιδιαίτερα σκληρός ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε άρθρο του στο περιοδικό Επίκαιρα.

Ο κ. Κουρουμπλής με νόημα κάνει λόγο για τα πολιτικά τζάκια που κυβερνούν: Όταν ένας λαός ανέχεται να τον κυβερνούν μετρημένα πολιτικά τζάκια και συνεχίζει να υπομένει την παρουσία πολιτικών προσώπων, που θεωρούν ότι γεννήθηκαν για να καταλαμβάνουν μονίμως υπουργικά αξιώματα, τότε οφείλει να γνωρίζει ότι, αν συνεχίσει έτσι, τελικώς θα πληρώσει το επιτίμιο αυτής της αποδοχής.

Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου “κυβέρνηση της Ιεράς Συμμαχίας” :Η κυβέρνηση της Ιεράς Συμμαχίας δεν δεσμεύεται ότι θα προβάλλει κόκκινες γραμμές στους διεθνείς τοκογλύφους, απαιτώντας από αυτούς τη σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη και το πάγωμα χρέους και τόκων σε περίοδο ύφεσης, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Γερμανίας. Ισχυρίζονται οι υπάλληλοι της δημοκρατικής αποθεσμοποίησης ότι οι επιλογές αυτές είναι μονόδρομος. Ένα ψέμα που ωχριά μπροστά στον ίδιο του τον εαυτό.

Και συνεχίζει μιλώντας για τους διεθνής τοκογλύφπους : Μας μιλούν σαν να απευθύνονται σε χαχόλους, λέγοντάς μας ότι το 2012, εξαιτίας του κουρέματος , θα απαλλαγούμε από το βάρος 5,5 δις ευρώ από τοκοχρεολύσια, αποκρύπτοντάς μας, όμως, ότι οι ιδιώτες που κατέχουν ελληνικά ομολόγα, τα οποία λήγουν στα επόμενα δύο χρόνια, αποφεύγουν να προσέλθουν σε συμβιβασμό. Μας αποκρύπτουν ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ζητούν επιτόκιο 8,5% και όχι 4%, που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστήσει το υπόλοιπο χρέος βιώσιμο.

Τέλος συμπεραίνει πως “τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα του Βορρά” : Τώρα όλοι γνωρίζουν πως τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα του Βορρά. Πως το 1 τρις ευρώ πλεόνασμα της Γερμανίας την τελευταία δεκαετία είναι το αντίστοιχο έλλειμμα για Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, την ίδια περίοδο (2001 2011 ) παρουσίασε αύξηση 91% υπέρ της Γερμανίας. Το ίδιο συνέβη και στις τρεις προαναφερθείσες χώρες.