Όταν ο τζόγος είναι και δεν είναι είδηση…

Η μαλακία συνεχίζεται σε όλο της το μεγαλείο…. Η αστυνομία νομίζει ότι καταφέρνει καίριο πλήγμα κατά του παράνομου τζόγου μπαίνοντας σε ένα καφενείο στη Ναύπακτο και συλλαμβάνοντας δυο μεσήλικες να παίζουν φρουτάκια στο διαδίκτυο… Κατασχέθηκαν τα δυο laptop και το ιλλιγγιώδες ποσό των 175 ευρώ…. Αυτά λέει η αστυνομία με την ανακοίνωσή της και οι αξιωματικοί της που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με δελτία τύπου τέτοιων “επιχειρήσεων” κατά της εγκληματικότητας ελπίζουν να ανέλθουν στην ιεραρχία… Και από την άλλη τα ενημερωτικά sites και blogs γράφουν πηγαίους τίτλους… “Στη φάκα… για τυχερά παιχνίδια” και άλλα γλυκανάλατα.

Το ότι ο τζόγος είναι νόμιμος και εγκατεστημένος στη γειτονιά μας, με τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αυτό δεν ενοχλεί κανένα. Το ότι μπαίνεις σε ένα πρακτορείο και βλέπεις συνταξιούχους να παίζουν τη συνταξή τους στο ΚΙΝΟ και μαθητές που στα διαλείμματα των φροντιστηρίων παίζουν το χαρτιλίκι τους στο ΠΑΜΕ Στοίχημα, αφού πρώτα μελετήσουν τις προβλέψεις του “Τσιμπίδα”, επίσης δεν ενοχλεί κανένα. Το ότι καθένας μπορεί να παίζει poker στο διαδίκτυο από το σπίτι του αγοράζοντας μια paysafe card από το περίπτερο της γειτονιάς του επίσης δεν ενοχλεί κανένα.

Και εμείς που πάντοτε στρώναμε στο σπίτι ένα “ψιλό” τέτοιες μέρες -ως έθιμο- για το καλό του χρόνου, είμαστε πάρανομοι; Όχι! Όταν παίζαμε στη τραπεζαρία του σαλονιού… Τώρα όμως που παίζουμε σε ειδικό τραπέζι poker, με τις ειδικές θήκες για τα ποτά μας στο πλάι και το βαλιτσάκι με τις μάρκες, μοιάζει με το βαλιτσάκι του πρόεδρου των ΗΠΑ από το οποίο ενεργοποιούνται τα πυρηνικά όπλα, τότε ναι είμαστε και εμείς παράνομοι… Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει ο τζόγος…

Δ.Π