Τεννές: «Δεν ανήκουμε σε κανένα άρμα»

Μία μέρα πριν το μεγάλο εντός έδρας παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό (4/1, 17.15), ο προπονητής της ομάδας του Αγρινίου, Μπάμπης Τεννές μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση στονSentra 103,3.

Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε το… στίγμα για την αναμέτρηση με το «τριφύλλι», ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες εργασίας που έχει βρει στο Αγρίνιο, κάνοντας λόγο «για ό,τι καλύτερο του έχει τύχει στην καριέρα του».

«Έχω κάνει αυτή την επιλογή χρόνια τώρα και έτσι θα πορευτώ και στην συνέχεια», τόνισε αρχικά για την επιλογή που έχει κάνει εδώ και χρόνια και δεν απαντάει στις όποιες κριτικές ακούει.

«Από αυτά που μπορούμε να μάθουμε ο Παναιτωλικός είναι μέσα στις 3-4 ομάδες της Super League που δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα», είπε αναφερόμενος στην οικονομική υγεία που έχουν τα «καναρίνια».

Όσον αφορά την προσπάθεια διάφορων που θέλουν να «δέσουν» τον Παναιτωλικό πίσω από το «άρμα» μίας μεγάλης ομάδας σχολίασε: «Ενοχλεί πάρα πολύ τους ανθρώπους του Παναιτωλικού, όταν προσπαθούν να τον δέσουν πίσω από κάποιο άρμα. Αυτό που βιώνω είναι ότι είναι πραγματικά μία ομάδα που θέλει να πατάει στα πόδια της. Δεν ασχολείται με δανεικούς παίκτες, έχει εξαιρετική συνέπεια όσον αφορά τις υποχρεώσεις της. Έχει ένα κόσμο πολύ ενθουσιώδη και μεγάλο σε αριθμό και δεν έχει ανάγκη να μπει κάτω από καμία ομπρέλα. Έχει ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο για να δουλεύουν οι παίκτες και το προπονητικό τιμ».

Ακόμα ο Μπάμπης Τεννές αναφέρθηκε και στην περίπτωση που προέκυψε προ ημερών με τον Αντώνη Πετρόπουλο του Παναθηναϊκού: «Ο Παναιτωλικός μιλάει με παίκτες που είναι ελεύθεροι και όχι με εκείνους που θα ερχόντουσαν δανεικοί»

Για την αναμέτρηση με το «τριφύλλι» ο Γιώργος Θεοδωρίδης είναι αμφίβολος, με τον Τεννέ να αναφέρει: «Είναι 50-50 για τον Γιώργο (σ.σ. Θεοδωρίδη). Ξέρω και την επιθυμία του Γιώργου να παίξει και την προσπάθεια του ιατρικού τιμ. Θα τον έχω στην αποστολή και θα τον περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή».

«Εκτιμώ ότι σκέψη δεν είναι έξω από την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Ο Λέτο και ο Κουίνσι είναι τα βαριά χαρτιά του Παναθηναϊκού. Μία μεγάλη ομάδα όμως δεν μπορεί να λέει ότι στηρίζεται μόνο σε ένα και δύο παίκτες. Αλίμονο σε εμάς αν υποβαθμίσουμε το γεγονός αυτό», είπε σχολιάζοντας την απουσία του Σεμπάστιαν Λέτο που έγινε από επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα και την απουσία του Κουίνσι που προέκυψε από τραυματισμό, και συμπλήρωσε για την παρουσία του Θεοδωρίδη στον Παναιτωλικό: «Ο Γιώργος είναι ένας αναντικατάστατος παίκτης. Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Αλλά δεν πρέπει να πούμε ότι αν μας λείψει ένας παίκτης, δεν μπορούμε να παίξουμε.

Στην συνέχεια μίλησε και για τους στόχους εφόσον η ομάδα του κερδίσει τον Παναθηναϊκό: «Αν ο Παναιτωλικός κερδίσει το αυριανό παιχνίδι και έχοντας και δύο λιγότερα παιχνίδια, τότε θα μιλάμε για μια πιο εύκολη παραμονή και θα μπορεί να κοιτάει και πιο ψηλά».

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για την εμπειρία που είχε η ομάδα του από την εντός έδρα αναμέτρηση με την ΑΕΚ όπου και γνώρισε την ήττα: «Ο ενθουσιασμός ο δικός μας δεν ήταν αρκετός για να μπορέσει να κάμψει την εμπειρία της μεγάλης ομάδας. Το ένα και μοναδικό λάθος μπορεί να το πληρώσουμε. Παίζοντας με μία μεγάλη ομάδα πρέπει να μηδενίζεις τα λάθη σου. Μία ΑΕΚ που δεν ήταν καλύτερη μας κέρδισε χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Με την βοήθεια του κόσμου, η ομάδας μας μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι στα ίσα. Νομίζω ότι αυτή η νοοτροπία έχει περάσει από όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά» και έδωσε το στίγμα για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, «διεκδικούμε όλα τα παιχνίδια. η νοοτροπία μας είναι ότι θέλουμε να το διεκδικήσουμε το παιχνίδι και όχι να το κλέψουμε.

«Από την στιγμή που είχε το κουράγιο και την δύναμη να υποφέρει όλα αυτά στα πρωταθλήματα της Γ’ εθνικής έχει την ικανότητα να οδηγήσει την ομάδα πολύ ψηλά», είπε για τον πρόεδρο του Παναιτωλικού.

Τέλος για την έως τώρα εμπειρία του στην ομάδα του Αγρινίου είπε: «Είναι ότι καλύτερο μου έχει τύχει στην προπονητική μου καριέρα. Έκανε πράγματα και ήταν μία εξαιρετική χρονιά. Και για τον Παναιτωλικό και για εμένα».