Το τέλος του Κόσμου;

Του Γεώργιου Κ (giorgos@agrinioculture.gr)

Λοιπόν, ναι μεν οικονομική κρίση, ναι μεν λεφτά – δεν – υπάρχουν, ναι μεν PSI, ναι μεν ΕΚΤ, ναι μεν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, Παπαδήμιος κλπ, αλλά υπάρχει κάτι πολύ πιο σημαντικό απ όλα αυτά, που αν ισχύσει έστω και στο 1% μας αφορά όλους. Δεν είναι άλλο από την φήμη – θεωρία, ότι η γη θα καταστραφεί το έτος 2012 και πιο συγκεκριμένα την 21η Δεκεμβρίου.

Αυτή η τρελή φήμη (θέλω να πιστεύω), ξεκίνησε με κάποιες θεωρίες που ειπώθηκαν από ερευνητές και επιστήμονες :

1η Θεωρία) Ο Nibiru, ένας  πλανήτης που ανακαλύπτεται από το Sumerians, κατευθύνεται προς τη γη σε τροχιά πρόσκρουσης . Αυτή η καταστροφή προβλέφθηκε αρχικά για τον Μάιο του 2003, αλλά τότε δεν συνέβη τίποτα. Η ημερομηνία μετατέθηκε στο 2012 αφού συνδέθηκε με το τέλος ενός από τους κύκλους στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγιας. Έτσι οι 2 μύθοι συνδυάστηκαν και προέκυψε η 21/12/2012.
2η Θεωρία) Η ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα ευθυγραμμιστούν με το κέντρο του Γαλαξία και οι συμπαντικές ισορροπίες θα αλλάξουν με τελικό αποτέλεσμα την καταστροφή των πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος (συμπεριλαμβανομένου και της Γης εννοείται).

3η Θεωρία) Πρόσκρουση μετεωρίτη με την Γη το 2012. Μεγάλο αστρικό σώμα έρχεται (όπως αυτό που εμφανίστηκε πριν 65 εκατομμύρια χρόνια και εξαφάνισε τους Δεινοσαύρους ) προς την Γη θα διαπεράσει την ατμόσφαιρα και θα προξενήσει την ολική καταστροφή του πλανήτη. Η ενέργεια που θα διοχετευτεί από μια τέτοια σύγκρουση θα είναι περίπου όσο μια πυρηνική βόμβα 738 μεγατόνων (1 μεγάτονος = 1.000.000 τόνοι, υπενθυμίζω). Δίχως υπερβολή λοιπόν θα καούν και τα κάρβουνα…

και 4η Θεωρία) Οι ηλιακές θύελλες. Ο τροφοδότης της ζωής μας, ο Ήλιος , θα είναι ανήσυχος το 2012 με αποτέλεσμα η αστάθεια που θα δημιουργηθεί στον πυρήνα του να προξενήσει ηλιακές εκρήξεις και καταιγίδες, οι οποίες θα έρθουν στην Γη και θα την καταστρέψουν…

Η NASA υποστηρίζει (σύμφωνα με δηλώσεις των επιστημόνων της):

1)  Για τον Nibiru. Ο Nibiru και άλλες ιστορίες για τους δύστροπους πλανήτες είναι μια εξαπάτηση του Διαδικτύου. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση για αυτές τις θεωρίες. Εάν ο Nibiru ή ο πλανήτης Χ ήταν πραγματικοί και κάναν πορεία για σύγκρουση με τη Γη το 2012, οι αστρονόμοι θα την είχαν καταλάβει από την προηγούμενη δεκαετία, και θα ήταν ορατή ήδη με γυμνό μάτι. Προφανώς, δεν υπάρχει.

2) Για την Πλανητική ευθυγράμμιση. Δεν θα υπάρξει καμία πλανητική ευθυγράμμιση στις επόμενες δεκαετίες, η Γη δεν θα διασχίσει το κέντρο του γαλαξία μας το 2012, και ακόμα κι αν αυτές οι ευθυγραμμίσεις ήταν να εμφανιστούν, τα αποτελέσματά τους στη Γη θα ήταν αμελητέα. Κάθε Δεκέμβριο η γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται κατά προσέγγιση με το κέντρο του γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός καμίας σημασίας.

3) Για την σύγκρουση της Γης με μετεωρίτη. Η γη μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπηθεί από κομήτες και αστεροειδής, αν και μεγάλες συγκρούσεις είναι πολύ σπάνιες. Ο τελευταίος μεγάλος μετεωρίτης που έπεσε στη Γη ήταν 65 εκατομμύριο χρόνια πριν, και αυτό οδήγησε στην εξάλειψη των δεινοσαύρων. Σήμερα οι αστρονόμοι της NASA πραγματοποιούν μια έρευνα αποκαλούμενη “έρευνα Spaceguard” για να βρουν οποιαδήποτε μεγάλα αντικείμενα πολύ πριν χτυπήσουν τη Γη. Ήδη έχουμε καθορίσει ότι δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο τόσο μεγάλο όσο αυτό που σκότωσε τους δεινοσαύρους. Όλη αυτή η εργασία γίνεται ανοιχτά με τις ανακαλύψεις που εμφανίζονται καθημερινά στο NEO Program Office website της NASA, έτσι μπορείτε να δείτε ότι τίποτα δεν προβλέπεται για να χτυπήσει το 2012.

4) Για τις Ηλιακές θύελλες.  Η ηλιακή δραστηριότητα έχει έναν κανονικό κύκλο, που κορυφώνεται περίπου κάθε 11 έτη. Κοντά σε αυτές τις αιχμές δραστηριότητας, οι ηλιακές φλόγες μπορούν να προκαλέσουν κάποια διακοπή των δορυφορικών επικοινωνιών, αν και οι μηχανικοί έχουν καταφέρει να προστατεύουν τις επικοινωνίες μας από τις περισσότερες ηλιακές θύελλες. Αλλά δεν υπάρχει κανένας πρόσθετος κίνδυνος που συνδέεται με το 2012. Το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα εμφανιστεί στο χρονικό πλαίσιο 2012-2014 και προβλέπεται να είναι ένας μέσος ηλιακός κύκλος, κανένας διαφορετικός από τους προηγούμενους κύκλους καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας.

Τώρα ποια από τις δύο πλευρές θα υπερισχύσει θα το δούμε σε 10 11 μήνες περίπου… Αν και προσωπικά εγώ θα επιλέξω τον δρόμο της λογικής και της επιστήμης (ούτως ή άλλως δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς)…

Υπομονή 21/1/2012 πλησιάζει… Για να δούμε….