Αναμένεται έγκριση από το Υπουργείο για ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το ΤΕΙ Ναυπάκτου

Πληροφορίες που προέρχονται από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου, κάνουν λόγο για δρομολόγηση εξελίξεων στο κτηριακό ζήτημα του παραρτήματος του ΤΕΙ στην πόλη της Ναυπάκτου. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος, ο κ. Πολίτης-Στεργίου δήλωσε πως αναμένεται να υπάρξει έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του κτηρίου στο υπό παραχώρηση οικόπεδο από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο προϊστάμενος του παραρτήματος, Βασίλης Τριανταφύλλλου, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, το προσωπικό, αλλά και τους σπουδαστές για το ότι «υπερέβαλαν εαυτό», όπως είπε χαρακτηριστικά «μέσα σε δύσκολες συνθήκες» κατά την προηγούμενη χρονιά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Δήμο Ναυπακτίας, καθώς όπως είπε «από φέτος στον προϋπολογισμό του έχει εντάξει ως χορηγία 80.000 ευρώ προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει το Ίδρυμα να χρηματοδοτήσει το ενοίκιο του παραρτήματος».

Εκπροσωπώντας το Δήμο Ναυπακτίας στην εκδήλωση, η αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Μαρία Ζιαμπάρα, ως συνέχεια των όσων ανέφεραν τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, όσο και ο προϊστάμενος του παραρτήματος της Ναυπάκτου, αρκέστηκε να κάνει λόγο για τη στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του ΤΕΙ.

πηγή : lepanto-rtv.gr