Προπονείται με την ομάδα του Παναιτωλικού ο Ονουάτσι

Αυτή την ώρα ο Ονουάτσι προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα του Παναιτωλικού και μετά το πέρας της προπόνησης αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Μάλιστα αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τα χαρτιά του έρθουν γρήγορα μπορεί να είναι και στην αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα στους Ζωσιμάδες.
Το βιογραφικό του Ονουάτσι :
Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι είναι Νιγηριανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1984 στο Λάγος της Νιγηρίας. Εχει ύψος 1.71 και ειναι 65 κιλά και αγωνίζεται στην Ομόνοια Λευκωσίας. Το 2000 άρχισε τα βήματα του στην ιταλική Ρετζιάνα . Ο Μπέντζαμιν αφωνίστηκε μέχρι το 2003 στην Ρετζιάνα, μέχρι που ο τότε προπονητής της Γιουβέντους, Μαρσέλο Λίπι ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη και τον πρότεινε να πάει στις ακαδημίες της Γιουβέντους. Ο Μπεντζαμιν δέχτηκε μέχρι που το 2005 δείχνοντας καλά στοιχεια ως παίκτης της Μεγάλης Κυρίας και τον ένταξε στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας.Εκει έκανε μόνο μια εμφανιση σε φιλικό παιχνίδι και πετυχε και ένα γκόλ. Ο Φάμπιο Καπέλο τον έστειλε δανεικό σε ομάδα Β’ Κατηγορίας, στην Σαλερνιτάνα για έναν χρόνο. Εκει έκανε 15 εμφανίσεις που μέσα σε αυτές σκόρεραρε 3 φορές.
Σταντάρ Λιέγης [Επεξεργασία]
Τελικά, το συμβόλαιο της Σαλερνιτάνας και της Γιουβέντους έβαλε τέλος για τον Μπεντζαμιν, μέχρι που το καλοκαίρι του 2005, δέχτηκε την πρόταση της Σταντάρ Λιέγης και μετακόμισε στο Βέλγιο. Εκει δεν έκανε καμία εμφάνιση καθώς ο Ντομινίκ Ντ’Ονόφριο προπονητής της ομάδας δεν τον υπολόγιζε.
Πρώτη φορά στην Ελλάδα [Επεξεργασία]
Την ίδια μόλις χρονια, δέχτηκε την πρόταση απο τον Ιωνικό, που τότε βρισκόταν στην Α’ Εθνική. Εκει βρήκε τα βήματα του και απο τις 55 συμμετοχές κατάφερε να σκοράρει 18 φορες, κάνοντας σημαντικό στέλεχος στην ομάδα.
Για άλλες δύο φορές [Επεξεργασία]
Τον βάζουν όμως δανεικό, στην Αλβανική ΣΚ Τιράνων όπου έκανε μόνο δύο εμφανίσεις και στις δύο έβαλε δύο γκόλ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε όταν απο την Αλβανιά έφυγε για την Κύπρο και συγκρεκριμένα στον ΑΠΟΕΛ. Το 2008 έκανε μια απο τους καλύτερους περιόδους πετυχαίνοντας σε 23 μάτς 8 γκόλ. Η ομάδα που τον πήρε ήταν η κυπριακή ΑΠΟΕΛ. Ομως ο Φοίβος Ερωτοκρίτου τον έκανε πρόταση για να ξαναεπιστρέψει στον Ιωνικό.
Α.Ο. Καβάλα [Επεξεργασία]
Τον Άυγουστο του ’09 δέχτηκε την πρόταση απο τον Α.Ο. Καβάλα και την σεζόν 2009-10 σκόραρε 10 φορες βαζοντας τον στην 4η θέση των σκόρερ απο το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Γ.Κ.
Πηγή βιογραφικού : wikipedia