Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσιάζει «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου φιλοξενεί και παρουσιάζει «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη την Παρασκευή 10/2 & Σάββατο 11/2 στις 9.00 το βράδυ και την Κυριακή 12/2στις 8.30 μ.μ το βράδυ στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου. «Το Τάβλι» εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, και στην αίθουσα του ο Νίκος Ορφανός και ο Κωνσταντίνος Κάππας, θα ρίχνουν τις ζαριές τους στη γενέθλια πόλη του Κωνσταντίνου.

Μικρό ιστορικό:
«Το Τάβλι», η παράσταση που έστησαν ο Νίκος Ορφανός με τον Κωνσταντίνο Κάππα, από το ομώνυμο έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, αφού παίχτηκε με πρωτοφανή επιτυχία και πληρότητα 100 %, σε μια παλιά Αθηναϊκή αυλή, περιόδευσε σε επιλεγμένους χώρους –αυλές, παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια, ξενώνες, προαύλια σχολείων, κλπ- με απρόσμενα μεγάλη προσέλευση.

Υπόθεση του έργου:
Ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του ’70. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, ο Κεχαΐδης σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα.
«Το Τάβλι» είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων, σοκαριστικά επίκαιρη, ως σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας, σαράντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα από το Θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν..

Συντελεστές:
Φώντας: Νίκος Ορφανός.
Κόλλιας: Κωνσταντίνος Κάππας.

Σκηνικά – κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός – Κωνσταντίνος Κάππας.
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος.
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός

Κρατήσεις Θέσεων: 26410 56135. Ώρες ταμείου: 11-13:00 & 18:00 – 21:00.
Τιμή εισιτηρίου:12 € & 8 € φοιτητικό, μαθητικό.

Μία συμπαραγωγή του Κέντρου Υποκριτικής & Αφηγηματικής Τέχνης.