Στο ΕΣΠΑ ο δρόμος για το ΧΥΤΑ Στράτου

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το έργο βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης τμήματος της οδού Λεπενού – Κεχρινιάς, από την θέση Βουριά έως την θέση Τρία Αλώνια (προς Χ..Υ.Τ.Α.) στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,4 εκατομμύρια ευρώ και δικαιούχος ο Δήμος Αγρινίου. Η απόφαση του Περιφερειάρχη αναφέρει ότι το έργο αφορά στην βελτίωση της βατότητας του δρόμου που αποτελείται από δυο κλάδους. Ο ένας κλάδος είναι η συνέχεια του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου Λεπενού – Λαγκαδά – Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου και ο άλλος κλάδος είναι η συνέχεια του δρόμου Κεχρινιά – Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου. Και οι δυο κλάδοι βρίσκονται μέσα στα όρια του Δήμου Αγρινίου. Το συνολικό μήκος των δρόμων στους οποίους θα γίνουν έργα βελτίωσης είναι 5,4 χιλιόμετρα στον υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο δρόμο και 4,2 χιλιόμετρα στον χωματόδρομο μέχρι την διασταύρωση προς Χ.Υ.Τ.Α.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 17 μήνες και η χρηματοδότηση αντλείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος- Ιόνιοι Νήσοι».