Εθελοντές – ποδηλάτες ομορφαίνουν το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Ένα πρώτο σημαντικό βήμα για προστασία του δάσους του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο, πραγματοιποιήθηκε χθες από εθελοντές – ποδηλάτες της πόλης. Περίπου 30 άτομα στην πλειονότητά τους έφηβοι και παιδιά καθάρισαν το δάσους του Αγίου Χριστοφόρου. Σκουπίδια μαζεύτηκαν από πολλά σημεία του δάσους, κυρίως από τον κεντρικό δασικό δρόμο αλλά και το μονοπάτι που έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι ποδηλάτες. Σύνθημα των εθελοντών είναι “θέλουμε καθαρό και όμορφο το δάσος μας”.

Η χθεσινή πρωτοβουλία των εθελοντών έδειξε πως δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για όλους όσους κάνουν τη βόλτα τους στο δάσος. Η τετράωρη προσπάθεια των εθελοντών να καθαρίσουν το δάσος είχε ως απότέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 40 σακούλες απορριμάτων! Ανάμεσα στα διάφορα πλαστικά οι εθελοντές “ανακάλυψαν” 6 ελαστικά αυτοκινήτων(!!!), χιλιάδες μικρά χαρτάκια, μωρομάντηλα, ακόμη και τα περσινά τέλη κυκκλοφορίας κάποιου “ευσυνείδητου” συμπολίτη μας που έκανε τη βόλτα του στο δάσος και θυμήθηκε εκεί να καθαρίσει το αυτοκίνητό του…!!!

Η πρωτοβουλία των εθελοντών ιδίως με τη μεγάλη συμμετοχή νέων και παιδιών δείχνει το δρόμο το σεβασμού στο περιβάλλον και κυρίως αναδεικνύει το έλλειμα παιδείας που υπάρχει σε τέτοιου είδους θέματα. Οι ποδηλάτες – εθελοντές έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν σύντομα το εγχείρημά τους. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από το κατάστημα ποδηλάτων Velocitybikes