Νίκη (προ-Άγγελος;) παραμονής για Παναιτωλικό – 2-0 τον Εργοτέλη [video]

Με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Χαριστέα που πέτυχε το πρώτο γκολ και κέρδισε το πένναλτι για το δεύτερο γκολ, ο Παναιτωλικός έκαμψε στο Αγρίνιο την αντίσταση του Εργοτέλη και έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη σωτηρία του. Βέβαια η μάχη της παραμονής έχει πολύ μέλλον ακόμα, καθώς ουδείς από τους Πανιώνιο (26 β.), Λεβαδειακό (25β.), ΠΑΣ Γιάννινα (24β.), Παναιτωλικό (24β.), Κέρκυρα (24β.) και Εργοτέλη (23β.) μπορούν να νιώθουν «σωσμένοι» ή «καταδικασμένοι».

Δείτε τα highlights του αγώνα
[dailymotion width=”540″ height=”320″]http://www.dailymotion.com/video/xpduod_yyyyyyyyyyyy-yyyyyyyyy-2-0-highlights_sport?start=2#from=embed[/dailymotion]
Διαβάστε επίσης: Λεμονής: «Να χαμογελάσουμε στο τέλος»
Χαριστέας: «Κάθε παιχνίδι και τελικός»
Καμαρά: «Είναι μια φανταστική νίκη»

Το πρώτο ημίχρονο -όπως και όλο το παιχνίδι- δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με τους παίχτες του Εργοτέλη να μπαίνουν καλύτερα στο παιχνίδι και να προσπαθούν να πιέσουν, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις μπροστά από την εστία του Τζενάμο. Ο Παναιτωλικός όμως ευτύχησε στην πρώτη του καλή προσπάθεια να βάλει γκολ το σούτ του Χαριστέα έξω από την περιοχή να σημαδεύει το παραθυράκι του Καβουσάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να βάζει γρήγορα, ένα δεύτερο γκολ. Ο Χαριστέας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη, ανατράπηκε από τον Καβουσάκη και ο Ζαχαριάδης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν μάλλον… αδιάφορα αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο άλλο γκολ, ενώ παράλληλα δεν υπήρξαν και πολλές ευκαιρίες.

Το φίλμ του αγώνα
1′ Έναρξη της αναμέτρησης.
3′ Πρώτο σουτ του παιχνιδιού από τον Κυριακίδη, η μπάλα πολύ άουτ.
Ο Παναιτωλικός προσπαθεί να φτάσει σε μια τελική, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.
Δεν μπορεί να αναπτυχθεί καλά ο Παναιτωλικός, ενώ από την άλλη ο Εργοτέλης είναι πάντα επικίνδυνος στην κόντρα.
17′ Μακρινό σουτ του Μπούντιμιρ, η μπάλα άουτ
23′ Γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Χαριστέα. Εκπληκτικό σουτ του Χαριστέα, έξω από την περιοχή, στο παραθυράκι του Πίρσον. Στη θέση του οδηγού πλέον ο Παναιτωλικός.
26′ Σου του Δάρλα, διώχνει ο Τσενάμο σε κόρνερ.
34′ Ωραία ενέργεια του Καμαρά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.
45′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Κούσας δίνει τη θέση του στον Αναστασιάδη.
49′ Μακρινό σουτ του Μητρόπουλου, η μπάλα άουτ.
50′ Ο Χαριστέας παίρνει πέναλτι από τον Καβουσάκη, ο οποίος θα πάρει και κίτρινη κάρτα.
51′ Γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Καμαρά.Ο Σενεγαλέζος επιλέγει την δεξιά γωνία του Καβουσάκη και δεν του αφήνει περιθώρια.
56′ Ωραίο σουτ του Άντι, η μπάλα άουτ.
58′ Φάουλ είναι σε καλό σημείο για τον Εργοτέλη. Ο Τζούνιορ το εκτέλεσε, η μπάλα άουτ.
65′ Ο Δάρλας έκανε το γύρισμα, ο Μπούντιμιρ προσπάθησε να κάνει την προβολή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τζενάμο, Σιόντης, Γκόλιας, Κούσας (45’+1′ Αναστασιάδης), Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Ρότσα, Θεοδωρίδης (73′ Μουμίν), Καμαρά, Άντι (87′ Ονουάτσι), Χαριστέας.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Τζανακάκης (76′ Ρέντζας), Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Τζούνιορ, Κυριακίδης (69′ Κατσικοκέρης), Ολίσε, Κουτσιανικούλης, Δάρλας (80′ Γιαλούσης), Μπούντιμιρ.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 23′ Χαριστέας, 51′ πεν. Καμαρά
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58′ Αναστασιάδης, 67′ Αντι, 79′ Μουμίν – 13′ Ολίσε, 45′ Σαρρής, 50′ Καβουσάκης